zalogaj s nogu

Doručak i ručak s nogu od 9 do 34 kn, s domaćim štihom

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
kava tava (1)
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
kava tava (1)
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
kava tava (1)
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
kava tava (1)
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
kava tava (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
matija nikolić (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
matija nikolić (1)
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
patto gusto (1)
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
patto gusto (1)
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
patto gusto (1)
28.03.2013.
u 13:39
Hrana s nogu: Kava Tava, Wok by Matija ili Patto Gusto neke su od novijih destinacija
Pogledaj originalni članak

Ubrzan tempo života i sve manje vremena za normalan obrok otvorili su prostor za širenje ponude brze i zdrave hrane za van. Kava Tava na Britancu s domaćim doručkom u bilo koje doba dana, miris azijske kuhinje i Matijini zdravi wokovi u Varšavskoj, ponuda tjestenine s različitim umacima i prilozima “Patto Gusto” gastrokutka u Petrićevoj... Ponuda je sve raznovrsnija.

Doručak kao mamin

Tko god se nađe na Britanskom trgu, pažnju mu privuče zanimljivo uređena kućica s velikim natpisom Kava tava.

– U Kavi tavi možete pojesti doručak kakav su vam pripremale vaše majke a da vas ne košta više nego da ste ga sami pripremili. I to od zore do sumraka – kaže vlasnik Dored Najjar. Objekt je otvoren prije nešto više od godinu dana. Njegovu kvalitetu odmah su prepoznali stranci koji žive u Zagrebu, ali i turisti, koji su navikli doručku posvetiti više vremena. Doručak za 8 do 34 kune jeftin je i zdrav obrok, smatra vlasnik. A u ponudi je sve, od jaja, kobasica, žitarica, müslea, tortilja, salata, shakeova ili palačinka za 16 kuna, po kojima su, kaže, najpoznatiji.

Strast poslovnjaka

Jedan od najvećih aduta kutka “Patto Gusto” u Petrićevoj 2 jest to što je obrok koji nude, osim što se može odnijeti, zdrav i prirodan, kaže vlasnica Dunja Merkaš. Bijela i integralna tjestenina s jednim od sedam različitih umaka, poput tune, bolognesea, gljiva, od rajčica, s raznim prilozima ili krpice sa zeljem uz tjesteninu, što je izuzetno popularno među poslovnjacima, ističe vlasnica, stoji od 9 do 24 kune. Centar grada obogaćen je nedavno još jednom ponudom hrane za van, i to azijskom. “Wok by Matija” u Varšavskoj 16a otvorio je bivši natjecatelj Masterchefa Matija Nikolić sa željom da ljudima ponudi nešto brzo i zdravo. Wokovi s različitim vrstama mesa ili tofuom, domaćim nudlima i domaćim ekopovrćem, zdrav su i ukusan obrok prihvatljiv svakom džepu, a cijene se kreću od 18 do 32 kune, ističe Matija.

>>Ćevapi i pizza nisu u modi. Azijski specijaliteti ‘s nogu’ novi gastrohit

USUSRET VELIKOM KATOLIČKOM BLAGDANU

Simona Mijoković: 'Djed Božićnjak' sotonsko je djelo, a svoju djecu ne darujem na dan Božića

- Moja djeca ne vjeruju u postojanje "Djeda Božićnjaka". To je sotonsko djelo i sigurno znam da svoj život, roditeljstvo i odgoj želim graditi na stijeni Isusa. Ta stijena neće se nikada srušiti. A kada je nešto sagrađeno na pijesku, na lažima, kad tad će se srušiti. Moja djeca znaju da je "Djed Božićnjak" lažac i da ne postoji. On je čak i kradljivac, uzima sve ono što Božić uistinu jest, rođenje Isusa Krista. Uzima kroz nametnutu kupovinu, a što je lažni privid sreće - istaknula je za Večernji list Simona Mijoković.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.