Smijeh je lijek

Dr. Novak: Klaunovi, čekaju vas i mališani u gradskim bolnicama

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Dr. Novak: Klaunovi, čekaju vas i mališani u gradskim bolnicama
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Sonja Hoffman
18.02.2011.
u 15:37
Kada se najmanje nadala, sedmogodišnja Iva ugledala je dva crvena nosa prilijepljena uz staklo bolničke sobe
Pogledaj originalni članak

Projekt međunarodne organizacije Red Noses “Klaunovi doktori”, koji je na Kliniku za pedijatriju KBC-a Zagreb stigao je još lani u listopadu, jučer je predstavljen javnosti. Nakon “probnog roka” u bolnici je odlučeno da će klaunovi u bijelim kutama male pacijente i dalje redovito posjećivati po odjelima dva puta tjedno.

I klaunovi žive na Rebru!

Riječ je o posebno odjevenim glumcima i glazbenicima koji utorkom i četvrtkom posjećuju oboljele mališane u njihovim sobama te tako djeci, ali i roditeljima olakšavaju stresne bolničke dane.

– Toga dana mama baš nikako da dođe... Stalno sam gledala vrata jer bilo je dosadno – prisjetila se sedmogodišnja Iva svog prvog susreta s klaunovima. Baš kada se najmanje nadala, nastavila je djevojčica, na staklima sobe ugledala je dva crvena nosa. – Prilijepili su se, a onda ušli u sobu. Izvodili su ludorije ... Jako sam se smijala – prisjetila se djevojčica.

– Baš je lijepo što i klaunovi stanuju u ovoj bolnici – nastavila je jedva se susprežući da ne prasne u smijeh jer sjećanja na posjet još su živa.

Klaunovi su u nekoliko mjeseci na Rebru razveselili čak 1073 djeteta.

– U sobe stižemo u paru, a imamo pripremljenu 15-minutnu etidu za mališane – objasnio je “glavni klaun” Zoran Vukić koji je klaunsku karijeru otpočeo prije više od 10 godina. Hrvatski ogranak klaunova doktora broji 11 ljudi, no u posjete djeci odlazi ih tek četvero.

– Ostali su na obuci u Beču, a kako stvari stoje, kada se vrate u Hrvatsku, imat će pune ruke posla.

Poziv iz Grada

– Molimo vas, požurite, jer i djeca u bolnicama na Goljaku, Srebrnjaku i u Kukuljevićevoj željno vas iščekuju! – pozvala je Crvene noseve dr. Lidija Hrastić Novak iz Ureda za zdravstvo i dodala da će im Grad dati svu podršku ne bi li i do malih pacijenta koji se liječe u gradskim bolnicama stigli što prije.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.