manifestacija

Drugi gastro-eko-etno zaprešićkog kraja u Šenkovcu

Foto: Rajko Polić
eko (1)
Foto: Rajko Polić
eko (1)
Foto: Rajko Polić
eko (1)
Foto: Rajko Polić
eko (1)
Foto: Rajko Polić
eko (1)
Foto: Rajko Polić
eko (1)
Foto: Rajko Polić
eko (1)
Foto: Rajko Polić
eko (1)
05.11.2012.
u 11:33
Svojim su se svojim proizvodima podičili domaći renomirani ugostitelji, vinari, slastičari te domaće udruge…
Pogledaj originalni članak

Probrani slatki i slani oblizeki, primjeri osviještenog odnosa prema lijepome okolišu med rijekama i brežuljcima te izvorni etnos i folklor: sve se to u nedjelju moglo doživjeti u Šenkovcu, a gostovali su čak i predstavnici Jelse i Kopačeva, dok su se svojim proizvodima podičili domaći renomirani ugostitelji, vinari, slastičari te domaće udruge… 

Brdovečkoj turističkoj zajednici "Savsko-sutlanska dolina i brigi" na čelu sa Stjepanom Esihom, u organizaciji pomogli su obrtnici Zaprešića, Općina Brdovec, Zagrebačka županija, Ekoturistiko i brojni sponzori, a izlagači pokazali zavidnu razinu ponude s domaćije. Tako geografski zanimljiv, a ekološki primamljiv i prirodno lijep prostor od Zaprešića do granice sa Slovenijom ili med Savom i Sutlom, postaje izletnicima sve bliža destinacija za uživanje u prirodnim ljepotama, ali i gastronomiji.

Posebno veseli da je mladi domaći obrazovani četverac (od ekonomista do agronoma) osnovao firmu za otkrivanje, obilježavanje i ponudu autentičnih autohtonih materijalnih i kulturnih proizvoda savsko-sutlanskog kraja. To će uz već poznata i priznata vina, kobasice i salame te proizvode s okućnica, lijepo zaokružiti turističku ponudu.

>>Slavlje slasne hrane koju nam daje priroda

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.