Pod parolom "Neka ljeto traje" popularni se Food Truck Festival vratio na zagrebačko more. U neposrednoj blizini Aquariusa na Jarunu ponovno se šire opojni mirisi mesnih delicija iz već poznatih kamiona, no pridružili su im se i neki novi. Premijeru, primjerice, ima ekipa iz Dubrave sa svojim neodoljivim hot-dogovima, a vratio se i kamion Pri suncu s novotarijama u obliku sladoleda na štapiću.
Ništa bez burgera
Prvi se put na festival uključio i Fumo Santo s delicijama s Kvarnera, a posjetitelje su oduševili svojom "Šporcettom", odnosno burgerom od rolane svinjske potrbušine, te burgerom "O'Zajika", s goveđim jezikom u umaku od hrena. Jučer je pak njihovo parkirališno mjesto zauzeo već dobro znani Picnic, a budući da ponudu, kao ni cijene, nisu mijenjali, ponovno se gušta u njihovu najpoznatijem burgeru "Blackie", koji je spoj junećeg mesa, rastopljenog cheddar sira, čipsa od domaće pancete, karameliziranog luka te slatko-ljutog umaka od senfa i meda. Za njega ćete izdvojiti 55 kuna, a devet više stoji "Gourmet burger". Nude i sporo kuhane juneće obraze s coleslaw salatom, BBQ mayo umakom, čipsom od sira i mladim lukom po cijeni od 65 kuna.
Svoje su mjesto na Food Trucku pronašli i Dubrava Food Makers, u čijem kamionu supružnici Petar i Danijela Polenac te Ivan Mihić pripremaju slasne hot-dogove, a ovoga vikenda u ponudi će imati i gulaš od divljači. Cijena porcije bit će 50 kuna, a ne propustite ni njihov najprodavaniji "Dubrava Bacon Dog" s debrecinkom, hrskavim špekom, rukolom, krastavcima, mrkvom, rajčicom i zelenom salatom te hamby umakom. Za one malo odvažnije nudi se i ljuta verzija s chilli umakom, a cijena im je 40 kuna.
– Za vikend ćemo pripremati i "Turkey stripes", odnosno puretinu mariniranu u bijelom vinu s bešamel umakom, cheddar sirom i crvenim zeljem – kaže Danijela pa dodaje kako će im cijena biti 40 kuna.
INA Fresh Corner u svoju je ponudu uvrstio ćevape i hamburgere, koje na roštilju vrti Jgrilla, odnosno Juraj Grabarić. Radi vrlo slasne burgere od junećeg mesa s cheddar sirom, hrskavom pancetom, zelenom salatom, rajčicom te BBQ umakom i majonezom, čija je cijena 50 kuna. A kamion Pri suncu i ovog se puta pridružio Food Truck ekipi sa svojim klasičnim kuglicama sladoleda koje stoje 15 kuna, a možete birati između šest okusa, među kojima su badem s dodatkom meda, pistacija te bijela čokolada s cimetom i kakaom. Ponudu je slastičarka Nina Šarić osvježila šarenim sladoledima na štapiću, i to sorbet i mliječnim okusima. Cijena im se kreće od 13 do 17 kuna, a najprodavaniji su okusi tropskog voća, manga i maline, marakuje te pistacije.
Osvježiti se možete u Koktel baru, u kojem se nude pića i na čaše i na litre. Guštati ondje možete, primjerice, u "Pina Coladi", s rumom, kokosom i ananasom, koja se na čaše prodaje po 46 kuna, a ako ste u većem društvu, više će vam se isplatiti litra za 98. U zalasku sunca možete uživati i uz šareni "Tequila Sunrise" s narom i narančom po istoj cijeni. Na glavnom šanku pak pronaći ćete klasičnija pića, poput bezalkoholnih sokova čija je cijena 18 kuna za pola litre, a istu količinu točenog piva platit ćete 23.
Za podizanje atmosfere glazbenim ritmovima danas je zadužen rock-sastav Scifidelity Orchestra, a sutra vas očekuje "Laura koja pjeva Olivera". U utorak će Tribute to Miro Vidović odavati počast preminulom glazbenom producentu, a nastupat će zvijezde poput Matije Dedića, Ivane i Marije Husar i Kristijana Beluhana te gosti iznenađenja.
Uz besplatne koncerte
Posljednjeg vikenda festivala zabavljat će vas Denis i Denis svojim hitovima iz osamdesetih godina, i to 9. rujna, a jazz-skupina Yogi Lonich Trio nastupa 10. rujna. Ulaz na sve koncerte je besplatan, a festival možete posjetiti radnim danima od 16 sati i vikendom već od podneva.