Projekti

Energetika postaje sastavni dio razvoja Grada Zagreba

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Energetika postaje sastavni dio razvoja Grada Zagreba
26.05.2014.
u 14:41
Zagreb mora uloviti korak s promjenama u EU, a koje se tiču energetske učinkovitosti
Pogledaj originalni članak

U pripremi razvojnog projekta Grada Zagreba, onog kojim će biti obuhvaćeno razdoblje do 2020. godine, sve veći naglasak stavlja se na energetsku učinkovitost  poruka je to s današnje održanog sastanka zamjenice gradonačelnika Sandre Švaljek s predstavnicima Energetskog instituta Hrvoje Požar.

Bez definiranog projekta

Današnji sastanak tek je informativan jer Zagreb mora uloviti korak s promjenama koje se događaju u EU, a tiču se politike energetske učinkovitosti.

No nakon sastanka koji je bio zatvoren za medije ni Sandra Švaljek ni Goran Granić, ravnatelj Instituta, nisu znali definirati niti jedan budući projekt na kojem će graditi svoju suradnju.

 U pripremama je razvojni dokument kojim se mora obuhvatiti i energetska učinkovitost i zato bi Grad volio iskoristiti resurse koji postoje –  znanje o energiji. Teško je sad utvrditi konkretne prijedloge –  napomenula je Švaljek.

Ipak, kako poručuje Granić, ni EU nema konkretnih obrisa koncepta buduće energetske politike, a tvrtke se nadaju da će Grad ponuditi strateške okvire u kojima bi se projekti mogli razvijati.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

TR
Trnjanec
08:04 27.05.2014.

Bitno da ste vi sastančili, iako "niste znali definirati nijedan projekt".

K2
kritičar_2
22:21 26.05.2014.

Počnite već jednom nešto konkretno raditi(stvarati).

Avatar tajar
tajar
22:48 26.05.2014.

Zagrebačke toplice leže na termalnoj vodi od 80stupnjeva Celzija, ali od njih nitko osim, nesmijem spomenuti osobe, nema koristi iako bi ta voda mogla grijati pola grada! Toliko o energetskoj učinkovitosti.