novi zagreb

Evakuacija škole u Travnom: Popucali ventili na radijatorima, djeca bježala kroz prozore

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Evakuacija škole u Travnom: Popucali ventili na radijatorima, djeca bježala kroz prozore
18.03.2024.
u 13:45
Dio djece u tom trenutku bio je u učionici, a dio na hodniku.
Pogledaj originalni članak

Prijepodne oko 11.30 sati u Osnovnoj školi Gustava Krkleca u novozagrebačkom naselju Travno dogodio se manji incident. Pukla je cijev na radijatoru kod ventila i voda je počela izlaziti jakim mlazom koji je udarao u garderobu, doznajemo od roditelja tamošnjih školaraca.

Dio djece u tom trenutku bio je u učionici, a dio na hodniku. Djecu iz učionice učiteljica je evakuirala kroz prozor jer drukčije nisu mogla izići. Neka djeca su bila uplašena, ali sad su svi dobro i nalaze se na igralištu iza škole. U učionicu ne mogu jer još nije zaustavljena voda, a hodnici su poplavljeni i stvari koje su bile u garderobi mokre su.

Zbog takve situacije nastavnici iz škole zamolili su roditelje da dođu po djecu te da pokupe njihovu obuću i odjeću. 

– Vodu iz radijatora ispumpao je domar. Sve je, srećom, dobro završilo, no da je dijete bilo u blizini kada je vruća voda počela nadirati kroz ventil, situacija bi bila puno ozbiljnija. Imali smo sreće – kazao je jedan od roditelja školaraca. 

 

65 GODINA VEČERNJEG LISTA

VIDEO 'Obadva, oba su pala!' Junak pobjedničkog usklika koji je obišao zemlju preživio je rat, a onda tragično poginuo

Večernji list ove godine slavi svoj 65 rođendan. U šest i pol desetljeća naši su novinari ispisali oko milijun stranica, objavili smo oko 25.000 različitih izdanja. Iz naše bogate arhive, donosimo serijal priča o lokalnim herojima, ljudima koji su spasili nečiji život, o znanstvenici koji su pomaknuli granice, o pobjednicima koji su nemoguće učinili mogućim. Neke ljude koji su svojim humanim djelima stvorili te priče, uspjeli smo pronaći i par desetljeća kasnije, pa su priče o njima dobile i nastavak, no nekima od heroja s naših naslovnica, nismo uspjeli ući u trag. Možda su neki od njih baš vaši rođaci, susjedi prijatelji ili poznanici - ako ih čitajući ove životne priče prepoznate, budite naš 'joker zovi' i pišite nam na mail dojavi@vecernji.net, jer to su ljudi koji zaslužuju bar još koji napisani redak, uz jedno veliko – hvala.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MA
MarkoFind
14:35 18.03.2024.

Ono kad ti domar uhljebljeni " stručljak" nahajca grijanje na max, a vani 22c......

TM
trade_mark
10:50 19.03.2024.

kako je naš dragi milan lijepo održavao škole! pa naravno da su popucali ventili kad nema dovoljno fontana pa se radi pritisak...

CA
carliamor
14:20 18.03.2024.

Pa šta je tu čudno , Indijci , Sirijci i Pakistanci su glavni instalateri na gradilištu . Dodješ u lokal na piće konobar Sirijac priča samo engleski i to nabada rrr..,,.....