Poseban režim

Evo gdje u subotu i nedjelju do većih groblja ne smijete autom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
groblje autobus
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.10.2015., Zagreb - U funkciji je novo parkiraliste kod Mirogoja. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Kristina Franić
groblja promet
Foto: Kristina Franić
groblja promet
Foto: Kristina Franić
groblja promet
30.10.2015.
u 11:36

Tri dana građani će javni prijevoz moći koristiti bez vozne karte
Pogledaj originalni članak

I ove godine sutra te 1. i 2. studenog Grad organizira besplatan prijevoz prema svim većim gradskim grobljima. No sutra i u nedjelju bit će ograničen promet prema grobljima. Do groblja će moći samo taksiji, vozila za osobe s invaliditetom i ona s posebnom dozvolom.

"Pojačani" tramvaji

U ulici Kaptol bit će zabranjen promet te Bijeničkom od Srebrnjaka do Laščinske 144. Prometna ograničenja bit će i na cestama prema Miroševcu, a prema Markovu polju Vugrovečkom od Varaždinske do Markova polja i u Aleji mira.

Prema grobljima linije javnog prijevoza voze pojačano. Sutra će se tramvajski promet odvijati prema subotnjem voznom redu, a bit će uvedena i linija broj 8 s pet tramvaja. Na Sve svete tramvaji će voziti po nedjeljnom rasporedu, no pojačano će voziti linije 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17, ali prema posebnom voznom redu. Ta dva dana od 8 do 21 sat bit će uspostavljene izvanredne linije Kaptol – Mirogoj i Kaptol – krematorij, a bit će ukinute redovne linije Kaptol – Mirogoj – krematorij i Kaptol – Kvaternikov trg. Redovna linija Kaptol – Britanski trg od 31. listopada u 7.30 sati do 1. studenoga u 21.30 sati vozit će Kaptol – Zvonarička – Degenova – Ulica Medveščak – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva te dalje svojom redovnom trasom, a za smjer u grad također svojom redovnom trasom.

Dubravi nova linija

Redovne linije Kaptol – Remete – Svetice i Svetice – Vinec – krematorij bit će skraćene, do krematorija, a u slučaju nemogućnosti prolaza linije će se skratiti do Remeta, odnosno Vineca. Bit će uvedena izvanredna linija Kvaternikov trg – Srebrnjak, a autobusi će se usput zaustavljati samo na stajalištu Srebrnjak – Petrova ulica. Uvest će i izvanrednu liniju 299 Dubrava – Miroševec, a ukinut će linije 206 Dubrava – Miroševec i 210 Dubrava – Studentski grad – Klin. Bit će ukinute i redovne linije do Markova polja, a uvedene izvanredne linije.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

CV
cvijece
21:39 30.10.2015.

Još uvijek nitko da se dosjeti kako postoje (pre)brojni naši sugrađani koji imaju motoričke smetnje ili su jednostavno slabije pokretni ili u poodmaklim godinama također žele doći na grobove svojih dragih i ne samo ovih dana.Ima primjera da različite zemlje imaju organiziran prijevoz za takve osobe malim električnim vozilima do najbliže lokacije.Ne bi lo bilo lijepo?

CV
cvijece
21:41 30.10.2015.

Ne bi li to bilo lijepo?