veliki remont

Evo zašto uspinjača neće voziti, i to sve do 11. srpnja

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Evo zašto uspinjača neće voziti, i to sve do 11. srpnja
16.05.2016.
u 14:00
Razlog su opsežni radovi na postrojenju, kabinama i objektima, shodno uputama proizvođača o održavanju, i prema zakonskim obvezama
Pogledaj originalni članak

Zbog radova u Bolšićevoj ulici, na dionici od Ulice SR Njemačke do Miškinine ulice od danas više ne prometuje autobusna linija 219 koja inače vozi od Glavnog kolodvora do Sloboštine. Takva će privremena regulacija na snazi biti sve do petka, 20. svibnja.

– Umjesto autobusa linije 219 za svakodnevno putovanje mogu se koristiti linije koje se uobičajeno zaustavljaju na stajalištima u Ulici SR Njemačke ili Aveniji Većeslava Holjevca – poručili su iz ZET-a. Izvan prometa od danas je i uspinjača, a budući da je u tijeku uređenje Radićeve ulice, takva prometna regulacija ne ide na ruku građanima – sada na Gornji grad mogu tek preko Mesničke ulice. Uspinjača će, naime, biti u promet puštena tek od ponedjeljka 11. srpnja, a razlog takvog dugog neprometovanja, kako su to barem poručili iz ZET-a, detaljna je rekonstrukcija.

– Razlog tome su opsežni radovi na samom postrojenju, kabinama i objektima, a koji proizlaze iz uputa proizvođača o održavanju i na što obvezuju zakonske odredbe. kazali su. No takvo objašnjenje ne prihvaćaju stanovnici Gornjeg Grada.

>>Trnovit put uspinjače do jednog od gradskih simbola

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

TR
Trnjanec
19:11 16.05.2016.

O, super. Odlična stvar na početku turističke sezone zatvoriti uspinjaču. To se definitivno nije moglo sanirati pred dva mjeseca, ili potkraj prošle godine, a-a. Ni slučajno. Baš sada kad su počele pristizati prve tisuće turista.

BI
Biouskoli91
18:08 16.05.2016.

'Evo zasto'.... zar je to novinarstvo, koristiti 'evo zasto' u naslovu???

BL
Blomberg
20:38 16.05.2016.

Nema kaj , "strucnjak na djelu" zar se to nije moglo poceti Napr: 1. Ozujka i dali to netko namjerno sabotira. Sramota netko bi tu trebao letjeti. Bandic, Bernardic gdje ste ???