Radovi od ponedjeljka?

Fekalije na Sljemenu cure već puna dva mjeseca

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Fekalije na Sljemenu cure već puna dva mjeseca
09.08.2014.
u 10:30
Iz Grada kažu kako su nadležnom ministarstvu zahtjev za sanaciju poslali 30. lipnja, ali on, kažu pak u Ministarstvu, nije potpun
Pogledaj originalni članak

Sanacija fekalnog jezera, koje se zbog puknuća kanalizacijske cijevi prije dva mjeseca stvorilo na Sljemenu, trebala bi početi u ponedjeljak 11. kolovoza. Kažu tako iz Gradskog ureda za prostorno uređenje koji je vlasnicima objekata koji su spojeni na tu cijev naredio hitnu sanaciju zajedničke sabirne jame otpadnih voda.

– U dogovoru s Vodoopskrbom i odvodnjom i Ustanovom za upravljanje športskim objektima te Javnom ustanovom Park prirode Medvednica, izradili smo prijedlog zamjene postojećih betonskih kanalizacijskih cijevi, a u tijeku je postupak javne nabave za navedene radove – rekao je pročelnik Ureda Dinko Bilić te dodao kako za sve radove u Parku prirode Medvednica moraju ishoditi dozvole od Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a zahtjev za radove poslali su još 30. lipnja. Iz Ministarstva, pak, kažu da su hitnu sanaciju jame naredili još 10. lipnja, a zahtjev od Grada primili 4. srpnja, ali on nije sadržavao potrebne informacije.

– Nisu provedeni istražni radovi koji bi pokazali o kakvom je oštećenju riječ i na kojem se dijelu nalazi – rekla je glasnogovornica Ministarstva Dijana Sušac.

>>Bandić: Novca ima, kreće projekt Sljeme

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IN
Inat
18:06 09.08.2014.

Bandiću evo ti isprika za potpuno jedinstvenu fontanu od fekalija, možda ta bude jeftinija...