SKUD 'IVAN GORAN KOVAČIĆ'

Folklor u Lisinskom: Na pozornicu stižu plesovi, pjesme i tamburaški brojevi iz svih krajeva Lijepe Naše

Foto: Folklorni ansambl ''Ivan Goran Kovačić''
Folklor u Lisinskom: Na pozornicu stižu plesovi, pjesme i tamburaški brojevi iz svih krajeva Lijepe Naše
14.06.2024.
u 09:00
Osim prepoznatljivih koreografija iz Slavonije, Moslavine, Vrlike, Livna, Krka, Podravine i Međimurja, Ansambl će premijerno izvesti i dvije nove koreografije - Šokačka kola Sonte koreografa Mojmira Golemca te pjesme i plesove s otoka Korčula čiji je autor Goran Oreb
Pogledaj originalni članak

Folklorni ansambl SKUD-a “Ivan Goran Kovačić” održat će cjelovečernji plesni koncert “Ši, ši, šišine, pune skute prašine” u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” u nedjelju, 16. lipnja, u 19.30 sati. Ansambl na pozornicu donosi prepoznatljive koreografije s goranovskog repertoara, dobro poznate folklornoj publici i ljubiteljima folklora. 

Koncertnim programom "Ši, ši, šišine, pune skute prašine" bit će prikazani i izvedeni plesovi, pjesme i tamburaški brojevi iz svih krajeva i zona Lijepe Naše. Osim prepoznatljivih koreografija iz Slavonije, Moslavine, Vrlike, Livna, Krka, Podravine i Međimurja, Ansambl će premijerno izvesti i dvije nove koreografije - Šokačka kola Sonte koreografa Mojmira Golemca te pjesme i plesove s otoka Korčula čiji je autor Goran Oreb.

Osim novih koreografija, tamburaški orkestar premijerno će izvesti i nova glazbena intermezza Posavski ružmarin, Kolo iz Draža i Zagrebački pušlek. Ovo je ujedno i prvi koncert Ansambla pod umjetničkim vodstvom Ivana Filipovića, istinskog Goranovca, koji je zamijenio dugogodišnjeg voditelja i sad već umirovljenog prvaka Ansambla LADO Dubravka Radića. 

VEZANI ČLANCI:

Inače, Folklorni ansambl “Ivan Goran Kovačić” osnovan je 1948. godine kao jedna od prvih sekcija istoimenog Kulturno-umjetničkog društva, a u 76 djelovanja godina stvoren je cjeloviti opus koreografiranih plesova iz područja cijele Hrvatske, kao plod stručnjaka i istraživača folklorne tradicije. 

Ovim tradicionalnim godišnjim plesnim koncertom Goranovci s Opatovine potvrđuju svoj kontinuitet i identitet koji raste s gradom Zagrebom već punih 76 godina. Ulaznice za koncert u Lisinskom dostupne su na blagajni dvorane te putem portala ulaznice.hr.

VIDEO Pedaliraju od Zagreba do Berlina kako bi Vatrene podržali s tribina

SUĐENJE ZA UBOJSTVO MIHAELE BERAK

Bivši policajac nakon ubojstva rekao je nadređenom: 'Joj, šefe, skroz glupa situacija, cura je dirala moj pištolj...'

Saslušana su u četvrtak prva četiri svjedoka, a među njima i Mihaelina najbolja prijateljica koja je znala da je Mihaela te večeri u Smažilovu stanu. Posljednju poruku od Mihaele primila je svega deset minuta prije njezine smrti. Nastavila joj je pisati, a poslije ju je i zvala, no odgovora nije bilo... Njezin je iskaz važan i zbog poruka koje joj je Mihaela slala, a gdje se žali na Smažilovu posesivnost.

65 GODINA VEČERNJEG LISTA

VIDEO 'Obadva, oba su pala!' Junak pobjedničkog usklika koji je obišao zemlju preživio je rat, a onda tragično poginuo

Večernji list ove godine slavi svoj 65 rođendan. U šest i pol desetljeća naši su novinari ispisali oko milijun stranica, objavili smo oko 25.000 različitih izdanja. Iz naše bogate arhive, donosimo serijal priča o lokalnim herojima, ljudima koji su spasili nečiji život, o znanstvenici koji su pomaknuli granice, o pobjednicima koji su nemoguće učinili mogućim. Neke ljude koji su svojim humanim djelima stvorili te priče, uspjeli smo pronaći i par desetljeća kasnije, pa su priče o njima dobile i nastavak, no nekima od heroja s naših naslovnica, nismo uspjeli ući u trag. Možda su neki od njih baš vaši rođaci, susjedi prijatelji ili poznanici - ako ih čitajući ove životne priče prepoznate, budite naš 'joker zovi' i pišite nam na mail dojavi@vecernji.net, jer to su ljudi koji zaslužuju bar još koji napisani redak, uz jedno veliko – hvala.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.