U GAJEVOJ ULICI

FOTO Nakon grafita koji su prošlog tjedna šokirali Zagrepčane, danas se pojavio novi: 'Bitno da su djeca dobro'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Novi grafit u Gajevoj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Novi grafit u Gajevoj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Novi grafit u Gajevoj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Novi grafit u Gajevoj
16.09.2024.
u 11:34
U Gajevoj je ulici osvanuo novi grafit: "Bijelaca? Šefova? Političara? Crkvenjaka? Bitno da su djeca dobro", napisano je na, čini se, izlogu nekadašnje prodavaonice
Pogledaj originalni članak

Nakon što su se natpisi "Ubij ženu" prošloga tjedna pojavili na čak dvije lokacije u Zagrebu, danas je u Gajevoj ulici pak osvanuo novi grafit. "Bijelaca? Šefova? Političara? Crkvenjaka? Bitno da su djeca dobro", napisano je na, čini se, izlogu nekadašnje prodavaonice.

Inače, natpise ''ubij ženu'' prošloga su tjedna mogli vidjeti svi prolaznici na Trgu bana Josipa Jelačića, kao i u Držićevoj ulici, no službe su ih brzo uklonile. Posebno znakovita je činjenica što je jedan od natpisa osvanuo na ogradi zgrade Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO).

"Grafite sam napisao da se potakne malo rasprava u društvu i u eteru. Svi natpisi u gradu su 'ubij Srbina', 'ubij tovara', ubij ovog, ubij onog - ubij drugačijeg. Je li tako? Nitko dosad se nije udostojio napisati direktno 'ubij ženu' da bi se eventualno potakla tema nasilja nad ženama, nasilja u obitelji i sveprisutnog femicida za kojeg preventivni mehanizam uopće ne postoji osim na papiru. Ovo je, onako, direktno u kosti. Volio bih da se nekada otvore određene teme na ispravniji način pa sam to napisao", kazao je tada autor grafita, Goran Pavić Sefo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.