MILIJUNI U VJETAR

FOTO/VIDEO U prometnoj nesreći u Zagrebu sudjelovao superautomobil

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Foto: Prometne zgode i nezgode
Foto: Čitatelj
02.09.2022.
u 18:03
Čak 60 najprestižnijih, skupocjenih jurilica iz svijeta Lamborghinija, Bugattija, Paganija, Ferrarija predstavljeno je u sklopu manifestacije “Supercar Owners Circle Croatia 2022”.
Pogledaj originalni članak

U zagrebačkim Mlinovima došlo je u petak popodne do prometne nesreće u kojoj je sudjelovao automobil marke Pagani koji je došao u Zagreb na manifestaciju “Supercar Owners Circle Croatia 2022”.

"Nesreća se dogodila oko 17:10 u Mlinovima. Sudjelovala su dva osobna vozila. Šteta je samo materijalna. Postupanje je u tijeku," rekli su nam iz PU Zagrebačke.

U snimci koja traje 15 sekundi vide 'superautomobili' koji prolaze kroz Mlinove. Par sekundi kasnije se čuje zvuk sudara te se vide ljudi kako trče prema mjestu nesreće.

Sudar je privukao veliku pažnju stanovnika tog kvarta.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Manifestacija koju vole mnogi

U Zagrebu je u petak popodne ispred katedrale čak 60 najprestižnijih, skupocjenih jurilica iz svijeta Lamborghinija, Bugattija, Paganija, Ferrarija predstavljeno je u sklopu manifestacije “Supercar Owners Circle Croatia 2022”.

Lani je po prvi put atraktivni skup održan u Hrvatskoj, gdje je u centru Zagreba ispred HNK i na pisti ZTC-a u Velikoj Gorici izazvao velik interes građana, a nakon toga je karavana svoje skupocjene automobile odvezla put Krka, Cresa i Malog Lošinja.

Video: Manifestacija ispred katedrala, snimila Ida Balog

Prototip Aston Martina će imati svoju premijeru Na putovanje od gotovo 1000 kilometara po Hrvatskoj ovog je krenulo 60 automobila iz 22 zemlje, čija je ukupna vrijednost od 150 milijuna švicarskih franaka, odnosno oko 1,156 milijardi kuna. Konvoj će se od petka do ponedjeljka provozati od Zagreba i Velike Gorice do Paga i Šibenika, nakon čega će se vratiti u metropolu.

U petak će se ispred katedrale održati predstavljanje automobila, a svoju će premijeru u javnosti imati i takozvani “auto mira”, rezultat suradnje SOC-a i tvrtke Aston Martin. Ova će jurilica predvoditi poseban SOC konvoj inspiriran poznatim riječima Martina Luther Kinga mlađeg: “Tama ne može istjerati tamu; to može samo svjetlost. Mržnja ne može istjerati mržnju; to može samo ljubav!”.

"Jako smo sretni što ponovno surađujemo s Aston Martinom, posebice vezano uz temu mira koja je, nažalost, trenutačno izrazito aktualna. Izuzetno smo zadovoljni što imamo priliku poslati ovako važnu poruku svijetu, a dodatno nas veseli što je možemo poslati iz Hrvatske", rekao je izvršni direktor SOC-a Niccolo Torri Rocca.

Jurilice će u subotu svoje performanse pokazati na pisti velikogoričkog Zrakoplovno-tehničkog centra, a posebno će se istaknuti Aston Martin Valkyrie AMR Pro čiji će prototip imati svoju premijernu europsku vožnju u javnosti.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

Avatar Zgubider..
Zgubider..
18:38 02.09.2022.

Trgovci naftom i plinom?

TE
Teig1
19:13 02.09.2022.

Superautomobil? Stvarno smješno, onda bi i dalje bio u pokretu!

Avatar Manolique
Manolique
19:07 02.09.2022.

Nije velika šteta, blatobran i gefufna ima kod Tokića, malo ispolirati i ko nov.