22. izdanje

Gastro tjedan u Gorici ulazi u veliku završnicu: Doznajte tko će pripremiti najbolju turopoljsku kotlovinu

Foto: Davor Puklavec
Gastro tjedan u Gorici ulazi u veliku završnicu: Doznajte tko će pripremiti najbolju turopoljsku kotlovinu
13.10.2023.
u 10:15
U završnici gastromanifestacije predstavit će se i proizvodi s oznakom "Plavi ceker" te guštati u gulašu i štruklama
Pogledaj originalni članak

Kako izgleda tradicionalni turopoljski ručak, po čemu je posebna tamošnja pivska craftica te što se nudi na štandovima lokalnih OPG-ova, doznajte na 22. izdanju popularnog Gastro Turopolja. Manifestacija je to kojom se diče Velikogoričani, a posvećena je prezentaciji gastronomske ponude iz te živopisne regije.

Organizatori su Turistička zajednica Velike Gorice i lokalno Udruženje obrtnika, a cijelo događanje odvija se u Centru za posjetitelje i dvorištu Muzeja Turopolja. Danas se tako u 12 sati otvaraju Gospodarski sajam, Festival ekološke poljoprivrede Zagrebačke županije te Velikogorički dani meda, u sklopu kojih će biti predstavljeni i proizvodi s oznakom "Plavi ceker", a ona garantira vrhunsku kvalitetu.

Poslijepodne je rezervirano za specijalnu mesnu radionicu BBQ Masterclass, koju će u 17 sati održati Davor Šušković iz BBY Hot Yarda. Na jelovniku će se naći Wagyu Brisket dimljen 12 sati, Short Ribs, juneća rebra dimljena sedam sati, Txogitxu Ribeye Steakovi i steak iznenađenja. Sutrašnji repertoar pak uključuje cjelodnevni dječji gastroprogram i sajam radova učeničkih zadruga velikogoričkih škola i polaznika vrtića.

>>VEZANI ČLANCI: 

Za najmlađe se od 10 sati organiziraju radionice na temu zdravih navika u prehrani, a očekuje se i dolazak izviđača iz cijele Hrvatske koji će odmjeriti snage u paljenju vatre i pripremi jela. Klinci će tijekom dana uživati u mađioničarskim predstavama Magic Leona, kulinarskim radionicama by Monika te nastupima Turopoljskih mažoretkinja, vesele ekipe iz Traumatic Artsa, plesnog kluba Megablast i Dječjeg zbora Crkutavci.

A zanimljivosti će biti i za nešto starije jer se održava natjecanje u pripremi turopoljske kotlovine, a razna društva i udruge za posjetitelje u 12 sati predstavit će tipičan turopoljski ručak. Tako možete kušati lovački gulaš, brudet, sarmu, turopoljsku svinju s ražnja, paprikaš te domaće kolače, štrukle, štrudle, pite i gibanice, a bit će prilike i da degustirate prvo turopoljsko craft pivo. Uz organizirani program do nedjelje možete isprobati i lokalne specijalitete u 12 velikogoričkih restorana po posebnim cijenama. 

>>VIDEO: Zagreb predstavio antikorupcijsku platformu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.