ZG Wine&Food

Gastrofestival s najljepšim pogledom na grad

Foto: ZG Wine&Food
Gastrofestival s najljepšim pogledom na grad
26.05.2017.
u 09:00
Uz gastronomsku ponudu, svaki će dan organizirati i glazbeni program, a festival se otvara danas u 18 sati
Pogledaj originalni članak

Drugačiji gastrofestival. To su na umu imali organizatori iz tvrtke Laguna maslina kada su krenuli u projekt ZG Wine&Food festivala. Odlučili su Zagrepčanima pokazati da postoje drugačiji načini uživanja u street food trendu koji je zahvatio glavni grad. Ideja je bila hranu podići na višu razinu te stvoriti ponudu za turiste više platežne moći. S najljepšim pogledom na grad. Pa su se uputili u Klovićeve dvore i s njima dogovorili mjesto – Plato Gradec.

- Posjetitelji će moći odahnuti u Klovićevim dvorima. Tamo će ih “dočekati” i luksuzno uređen toalet. Organizirali smo i centralno pranje čaša, u kojima ćemo posluživati vino i ostala pića. Rashlađeni pjenušac od 300 kuna zaslužuje posluživanje u staklenim čašama – kaže Dean Radinović, jedan od organizatora. Na platou Gradec postavili su nekoliko kućica u kojima će svoja jela predstavljati najpoznatiji zagrebački restorani, poput Apetita, Timea, Sherry’s Wines & Bitesa i drugih, kuhat će Mate Janković, a moći će se popiti i razne vrste vina te srodnih pića.

– U svaku kućicu združili smo jelo i vino koje pašu. Pa će se tako moći kušati porcheta sendvič s Bibich Debitom, gulaš od hobotnice s francuskim šampanjcem Taittinger, “frito misto” s Aperolom... – ističe Dean Radinović, jedan od organizatora. Uz gastronomsku ponudu, svaki će dan organizirati i glazbeni program, a festival se otvara danas u 18 sati nastupom DJ-a Pipsa i Pill Jacksona.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.