Potrajat će do svibnja

Goričani se žale da ZET-ove linije za Zagreb stalno kasne, saznali smo o čemu se radi

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Goričani se žale da ZET-ove linije za Zagreb stalno kasne, saznali smo o čemu se radi
02.03.2022.
u 15:29
Najgori je "prijestupnik" linija 268, ali kasne i druge linije, poput 290 koja vozi za zračnu luku, kao i brze linija 330 - a pojašnjenja nikakvih nema.
Pogledaj originalni članak

Jedan dođe na vrijeme, drugi se uopće pojavit, treći opet dođe... I tako cijeli dan. Stanovnici Velike Gorice, ali i Zagreba posljednjih se dana itekako muče s javnim prijevozom na relaciji ova dva grada, jer autobusi neprestano kasne, pa nam kažu da je najgori "prijestupnik" linija 268 koja je inače na zlom glasu kao jedna od najmanje redovitih linija u gradu. No, kasne i druge linije, poput 290 koja vozi za zračnu luku, kao i brza linija 330 - a pojašnjenja nikakvih nema. 

No, u ZET-u su objasnili da su razlog neredovitog rasporeda radovi na nadvožnjaku iznad ranžirnog kolodvora kod Supernove u Buzinu. Ondje je, podsjetimo, prije nekoliko tjedana, pala ograda na prugu ispod nadvožnjaka a Grad je nedugo poslije objasnio da će se ubrzo krenuti sa sanacijom. 

– Tijekom radova, u oba smjera zatvorena je po jedna prometna traka, što dovodi do smanjenja prometne protočnosti, a posebno u vrijeme jutarnjih i poslijepodnevnih prometnih opterećenja, na što ZET ne može utjecati. Kako je ranije najavljeno, radovi bi trebali završiti u drugoj polovici svibnja – objasnili su u ZET-u. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZD
ZDRU
16:59 02.03.2022.

Linija 290 nema baš nikakve veze s nadvožnjakom preko Ranžirnog kolodvora!