Apsurd

Gosti Vlade i Sabora noćna mora stanara Gornjeg grada

Foto: ilustrativna fotografija
Gosti Vlade i Sabora noćna mora stanara Gornjeg grada
29.07.2011.
u 23:08
Zbog čestog micanja vozila, Grad je odobrio stanarima besplatno parkiranje u garaži Tuškanac, no ne i ZGparking
Pogledaj originalni članak

Sastanci Vlade i Sabora u Visokoj ulici stanarima te uličice na Gornjem gradu onemogućavaju normalno parkiranje pa im je Grad dopustio parkiranje u garaži Tuškanac. Međutim, s tim se ne slaže Zagrebparking, koji od stanara traži da svoja mjesta – plate.

Plaćaju dva puta

– Kada dođe netko iz Vlade ili Sabora kod nas na sastanak, moramo se maknuti svi iz ulice. Dok je bio stari direktor Zagrebparkinga, imali smo karticu i mogli smo parkirati. No nedavno, za posjeta izraelskog veleposlanika, morala sam platiti 190 kuna. Tko će mi taj trošak nadoknaditi – pita se Višnja Ivelić, koja za mjesto ispred svoje kuće godišnje plaća 1300 kuna. No nema često koristi od njega.

V. Ivelić, koja je 80-postotni invalid i teško hoda, pita se kako će to sve završiti.

Loše vijesti stižu iz Šubićeve ulice iz ureda voditelja ZGparkinga Roberta Mišete.

– Prvi je gradonačelnik, koji uvijek kaže da ne može “džabe”! Ako protokol (Vlade ili Sabora) ima određene potrebe, zašto oni to ne bi platili. Neka ostane kao što je do sada, tko uđe u garažu, pri izlasku mora platiti – kazao je Mišeta. Napomenuo je da postoje alternativne lokacije za stanare, a kao primjer je naveo Dubravkin put.

Ipak, nada za nesretne stanare koji svako malo kreću u noćne akcije razmještanja po ulicama stigla je iz Grada.

Alternativna mjesta

– Stanari trebaju parkirati svoja vozila u garaži Tuškanac. Zagrebparking smatra da se to parkiranje treba naplatiti, no mi kažemo da je Zagrebparking komunalna djelatnost i da je to što Grad plaća godišnju subvenciju sastavni dio plaćanja. Zajednički smo pogledali kako taj problem možemo riješiti – kazao je Mijo Bezer iz Ureda za promet.

Dodaje da stanari parkiranje u garaži i dalje neće morati plaćati i da će se uskoro postići dogovor. Prvi radni sastanak Grada, ZGparkinga, predstavnika ureda protokola Vlade i Sabora održan je u četvrtak.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

ZG
Zagrebe, grade moj
07:09 30.07.2011.

Zagrebe, grade moj, volimo se ti i ja,...... Zauvijek,.....

VI
Vito
08:27 30.07.2011.

Napomenuo je da postoje alternativne lokacije za stanare, a kao primjer je naveo Dubravkin put. Tamo je jasno postavljen znak zabrane parkiranja i zaustavljanja. Znači da voditelj ZGparkinga Roberta Mišeta poziva građane na nepoštovanje Zakona o sigurnosti prometa. Uzeo je novac za godišnju parkirnu kartu pa prema tome mora osigurati i parkiralište... U suprotnom bi ga građani morali tužiti prema zakonu o pljačkanju - uzima novac na nedaje uslugu, što je obična pljačka... A za to postoji pravni lijek - zakon o potrošačima...

DE
detour
14:23 30.07.2011.

dakle, jos jednom se SDP i bivsi SDP prepucavaju preko ledja gradjana.