Hamburgeri su omiljeni, šampanjac je omiljen, a kakva je kombinacija? Ako pitate Njujorčanku Adenu Levin, ali i sve ljubitelje hrane u njezinu restoranu, jednostavno je odlična.
– Kada ljudi prvi put čuju za to, jako se iznenade i imaju puno pitanja, ali kada jednom probaju, obori ih s nogu – rekla je Adena Levin koja je i sama prvi puta sasvim slučajno probala hamburger i šampanjac. Kombinacija ju je toliko oduševila da je odlučila otvoriti svoj vlastiti restoran “50“, koji se službeno zove “burger&champagne bar”. No nije ju oduševio samo neobični specijalitet, nego i Hrvatska. Došla je ovamo, naime, na trodnevni izlet i ostala šest mjeseci tijekom kojih se potpuno zaljubila u zemlju i definitivno odlučila živjeti ovdje. Restoran je stoga odlučila prije tri godine otvoriti na Hvaru, no s obzirom na to da je posla bilo samo u sezoni, sada je restoran odlučila preseliti u Zagreb.
– Grad me jednostavno oduševio i odlučila sam živjeti ovdje. Život je smiren, a opet se sve više toga događa, sve više ljudi dolazi u Zagreb, sve je popularnije odredište – istaknula je Adena Levin koja se u metropolu preselila u rujnu. Restoran otvara na Europskom trgu, završni radovi u punom su jeku, a trebao bi biti službeno otvoren idućeg tjedna.
U ponudi će imati nekoliko vrsta burgera od govedine i janjetine. Zanimljivi su i dodaci među kojima je razno povrće, umaci te sirevi, i uvozni, ali i domaći poput paškog. Cijene im se kreću od 50 do 100 kuna, a na meniju je i više vrsta salata, krumpirići... Za hranu u ovom restoranu kažu da je riječ o američkoj kuhinji na “izvrnut način“, a tu je i nezaobilazni šampanjac.
Stoga činjenica da su burgeri u zadnjih nekoliko godina doslovno preplavili Zagreb vlasnicu novog restorana ne zabrinjava jer kaže da je njezina ponuda ipak nešto sasvim drugačije. •
Želim joj svu sreću u poslu ... mada prvo će zgkrema morati probat i biti viđena u novom prostoru ... samoreklame radi ... a potom kad ogladni ipak radije pojesti dobar hamburger za 30-tak kuna ... nismo mi tržište za takve kerefeke ...