Nakon nevremena

Grad Samobor do 3. 6. popisuje štete, zahtjev uputili i Županiji

Grad Samobor do 3. 6. popisuje štete, zahtjev uputili i Županiji
28.05.2015.
u 10:00
Posljedice nevremena koje je pogodilo okolicu Samobora
Pogledaj originalni članak

Nakon što je u noći na subotu okolicu Samoboru pogodila poplava uslijed jakih kiša, Grad Samobor odlučio je dodijeliti jednokratnu pomoć stanovnicima koji su pretrpjeli materijalne štete. Prijava štete podnosi se u sobi 101 i 102 Gradske uprave Grada Samobora zaključno sa srijedom, 3. lipnja.

Za prijavu štete potrebno je ispuniti obrazac, temeljem kojeg će Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarne nepogode izaći na teren i utvrditi zatečeno stanje. Obrazac se može preuzeti na www.samobor.hr ili u sobi 101 i 102 Gradske uprave Grada Samobora.

-Prema Zagrebačkoj županiji upućen je zahtjev za proglašenjem elementarne nepogode - kazali su iz Grada Samobora.

Podsjetimo, kiša je u petak toliko padala da se podigla razina potoka u okolici Samobora, koji su u nekim naseljima izašli iz korita. Najkritičnije je na području Grdanjaca, gdje je počelo izlijevanjem vode kod Vilinskih jama. Zbog urušavanja mosta nije se vozilo prema Žumberku, Noršić Selu i Sokolović Bregu. Kritično je bilo i u Rudama, gdje se nije moglo pristupiti od Rudarske Drage do Ruda.

Stožer zaštite i spašavanja, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora i Vatrogasne zajednice Grada Samobora te Hrvatskih voda, djelatnici Komunalca i odvodnje na terenu su bili i u Rakovu potoku, na dionici od Gornjeg Kraja prema Smerovišću, u ulicama Lešće i I. Herovića došlo je i do urušavanja dijela ceste te su nastali problemi s vodovodom, plinovodom i kanalizacijom...

Vodu su spriječili postavljanjem zečjih nasipa

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.