ekološka akcija

Jagma za smrekama – građani se na Trgu otimali za 350 mladica

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Smreka trg grabež
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Smreka trg grabež
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Smreka trg grabež
Foto: Robert Anić/PIXSELL
smreka trg
Foto: Robert Anić/PIXSELL
smreka trg
Foto: Robert Anić/PIXSELL
smreka trg
Foto: Robert Anić/PIXSELL
smreka trg
05.12.2014.
u 16:45
U ekološkoj akciji Udomi svoju smreku, za očuvanje velebitskih travnjaka, ni 350 mladica nije bilo dovoljno za sve građane koji su željeli svoju
Pogledaj originalni članak

Ni 350 smreka iz Nacionalnog parka Sjeverni Velebit nije bilo dovoljno za sve Zagrepčane koji su željeli sudjelovati u ekološkoj akciji ''Udomi svoju smreku''.

Oni najuporniji na Trg bana Jelačića došli su i sat vremena prije početka podjele, a ubrzo se preko cijelog Trga stvorio dugačak red nestrpljivih građana.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Kada je u 11 sati počela podjela, oni sretniji uspjeli su na dar dobiti mladicu smreke koja je izvađena iz Nacionalnog parka s ciljem očuvanja velebitskih travnjaka.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Smreke je građanima dijelio i ministar Mihael Zmajlović, a među prvima ju je dobila umirovljenica Amira Muftić koja će smreku darovati svojoj kćeri. Smatra da se radi o veoma dobroj akciji.

A smreka koju su dobili Veronika Kovačić i Torben Krüger uskoro će biti posađena u Njemačkoj.

– Dečko mi je došao u posjet iz Bremena i ovo će mu biti odlična uspomena na advent u Zagrebu – objašnjava Veronika.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

Avatar liquidsky
liquidsky
17:12 05.12.2014.

Čini se da se ekološka akcija pretvorila u karitativnu. Jad i bijeda hrvatskog stanja.

MR
mrnmarina
17:16 05.12.2014.

Da se dijele govna penzioneri bi se probili do prvih redova.

DI
Diosiario
21:46 05.12.2014.

E ovo je već zona sumraka. Kako sječa šume na Velebitu može biti ekološki postupak? Kao što se vidi na slikama, ta stabla su zdrava. Ovo što priča Zmajlović o čuvanju blaga po Velebitu, to nema veze ni s čim. Njemu bi bilo svakako bolje da je umjesto što čupa zdrava stabla s Lubenovca poslao ove svoje šumare na Javornik u NP Paklenica, gdje je najveća planinska šuma bukve u cijelom Velebitu a koju sustavno uništava potkornjak, štetočina koja će satrati cijelu šumu u NP Paklenica ako se nešto hitno ne poduzme.