Promet

Gužva, kaos, kolaps...

Foto: Marko Čubrilo/VLM
gužva
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
tramvaj
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
clio
Foto: VL
grafika
13.05.2010.
u 10:47
Zagrebačka policija odlučila je prekinuti automobilski promet na zapadnoj strani Trga Mažuranića, a u Pierottijevoj, kao i u Izidora Kršnjavoga, ulicama oko Westina, zabranjeno je zaustavljanje i parkiranje.
Pogledaj originalni članak

Zbog kiše, skliskih kolnika i bankarskih moćnika koji sljedeća dva dana zasjedaju u Zagrebu, žile kucavice glavnoga grada bile su poprište mnogih okršaja nervoznih vozača i negodovanja pješaka koji su, kako smatraju, prekasno obaviješteni o izvanrednim promjenama u prometu.

Prometni kolaps

Tako su pješaci uzalud čekali na tramvajskoj stanici na Trgu maršala Tita koja je pomaknuta ispred Mimare, vozači su bezuspješno kretali na put prema istoku i zapadu po zelenom valu, dok su neke ZET-ove linije ukinute.

Oko hotela Westin, gdje je jučer predsjednica Vlade Jadranka Kosor izlaganjem na Hrvatskom investicijskom forumu otvorila zasjedanje EBRD-a, kolnici su bili krcati, a među pješacima većina je bila “okićena” propusnicama koje su ih deklarirale kao pripadnike moćnog europskog bankarskog sustava.

Upravo zbog njih središte grada mnoge će podsjećati na neugodna iskustva gostovanja bivšeg američkog predsjednika prije dvije godine.

Hrvatski autoklub je poručio kako su im se tijekom dana javljali mnogi vozači dojavljajući kako je na Jadranskom mostu, Zagrebačkoj aveniji i Trešnjevačkom trgu te ostalim mjestima s posebnom regulacijom dolazilo do zastoja, što se, prema njihovu mišljenju, moglo izbjeći da se vozače i ostale sudionike u prometu pravodobno informiralo. Tu tvrdnju potvrdili su i mnogi prolaznici koji su uglas ustvrdili kako je situacija nepodnošljiva te da nemaju nikakvih informacija o promjenama.

Tako je ZET tijekom zasjedanja bankara ukinuo autobusnu liniju 150 Garaža Tuškanac – Gornji grad i natrag poslije 14 sati, autobus 118 Mažuranac – Voltino vozi skraćeno, od Magazinske do Voltina, a izmjena će biti i na liniji 105.

Vozači, oprez!

Zagrebačka policija odlučila je prekinuti automobilski promet na zapadnoj strani Trga Mažuranića, a u Pierottijevoj, kao i u Izidora Kršnjavoga, ulicama oko Westina, zabranjeno je zaustavljanje i parkiranje.

Posljedice “uzvišenog” posjeta doživjet će i stanovnici Gornjeg grada. Naime, Katarinin i Jezuitski trg bit će zatvoreni za automobilski promet, a u Ulici Tituša Brezovačkog, Opatičkoj i Kamenitoj bit će zabranjeno parkiranje i zaustavljanje.

Ulica Tituša Brezovačkog, sjever Markova trga i Ulica 29. listopada 1918. postaju jednosmjerne. No stanovnicima će sve dok traje izvanredno stanje biti omogućeno parkiranje u garaži Tuškanac.

Zagrebparking već sada zadovoljno trlja ruke.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

ZD
Zdravek
11:30 13.05.2010.

ima po zagrebu kongresnih dvorana koje bas nisu u samom centru, al ne ekipa se mora nac u samom centru i napravit kolaps, koda i inace nije dovoljno guzva?

UK
Ugo Kajvez
12:50 13.05.2010.

F**king bankari, prvi zločinci planete zemlje ......... tito i staljino su imali dobro rješenje tog problema ......

OB
-obrisani-
10:43 14.05.2010.

A da ne spominjemo kako se dolazi na parking Westin a. To je najobičnija svinjarija. Ja sam ga jedva našao nakon podužeg kruženja oko njega jer sam naivac mislio da tolika hotelčina mora imati i prikladan ulaz na parking, dakle vidljiv, pa sam jednom skoro i uletio u zabranjen smjer. Na kraju sam se dofurao kroz onaj splet uličica koje su valjda reliktni ostaci starog Trnja. Koma.