Plac-patrola

Hladnija jesen idealna za mljeveno meso, poriluk i ječam

Foto: Anto Magzan/PIXSELL
Hladnija jesen idealna za mljeveno meso, poriluk i ječam
14.11.2013.
u 13:43
Vjera obožava kuhati različita variva jer su jako zdrava pa se ovaj put odlučila za poriluk, ječmenu kašu i mljeveno meso
Pogledaj originalni članak

Sastojci:

200 grama poriluka - 3,5 kn

0,5 kg ječmene kaše - 5 kn

0,5 kg mljevenog mesa - 30 kn

Umirovljenica Vjera Žubrinić najviše voli kuhati različita variva jer je u njezinim godinama, kaže, najbolje pojesti nešto “na žlicu”. Svaki drugi dan dolazi na trešnjevačku tržnicu po svježe namirnice pa je tako i jučer kupila osnovne sastojke za ručak, a to su poriluk, ječmena kaša i mljeveno meso. Najprije na tavi pirja luk, na što dodaje očišćen, dobro opran i nasjeckan poriluk.

U to dodaje mljeveno meso i začine po želji pa sve pirja. Ječmena kaša posebno se kuha oko pola sata. S obzirom na to da je varivo bez krumpira, kaže Vjera, ono što im ostane od ručka iskoriste za večeru ili čak i dan kasnije. U ovo varivo dobro ide i suho meso ili slanina, međutim 74-godišnja Vjera ovoga se puta odlučila za mljeveno meso jer ga ukućani jako vole.

Desert ne pravi često, dodaje, jer mora paziti na prehranu, ali svoje najdraže zna ponekad iznenaditi palačinkama nakon zdravog i ukusnog ručka. U njezinoj se kući, ističe, ne jede ništa prženo jer smatra da je to nezdravo. Ono čemu se posebno raduje jest sarma koja je jedno od omiljenih jela u obitelji.

>>Varivo od poriluka za okrepu u hladne dane

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.