Niža cijena

I dalje padaju cijene stanova u Zagrebu; najviše u središtu grada

Foto: Robert Anić/PIXSELL
I dalje padaju cijene stanova u Zagrebu; najviše u središtu grada
28.06.2012.
u 14:45
Najmanji pad cijena bilježe stanovi na istočnom dijelu grada, a njihova je lipanjska cijena iznosila 1738 eura po četvornom metru
Pogledaj originalni članak

Unatoč korekciji cijena četvornog metra stana u Zagrebu, koja iz mjeseca u mjesec pada, trend slabe prodaje i nadalje je nazočan na tržištu nekretnina glavnog grada što će, čini se, još neko vrijeme spuštati cijenu stambenog kvadrata grada podno Sljemena.

Prema podacima portala Crozilla.com, cijene zagrebačkih stanova u lipnju su zabilježile pad u svim gradskim četvrtima na mjesečnoj te na godišnjoj razini.

Najveći pad cijene bilježe najskuplji stanovi, oni u središtu Zagreba. Njihova je lipanjska cijena iznosila 1975 eura po četvornom metru što je 0,6 posto niže nego mjesec ranije te šest posto niže nego lani u istom mjesecu.

Najjeftiniji stanovi, oni na području Novog Zagreba, također bilježe znatan pad cijena – i to za jedan posto na mjesečnoj i 3,7 posto na godišnjoj razini. Za tamošnje se stanove tijekom lipnja u prosjeku tražilo 1441 eura za četvorni metar.

Stanovi na zapadnom dijelu grada pojeftinili su za 1,5 posto, a na mjesečnoj 0,9 posto, pa je prosječna tražena cijena tamošnjih stanova tijekom lipnja iznosila 1673 eura po četvornom metru.

Najmanji pad cijena bilježe stanovi na istočnom dijelu grada, a njihova je lipanjska cijena iznosila 1738 eura po četvornom metru što je 0,6 manje nego mjesec ranije te 0,4 posto manje nego lani u istom mjesecu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.