ne mogu do najma

Imaju ideje, žele raditi, a prostori zjape prazni..

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
obrtnici i ostojić (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
obrtnici i ostojić (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
obrtnici i ostojić (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
obrtnici i ostojić (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
obrtnici i ostojić (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
obrtnici i ostojić (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
obrtnici i ostojić (1)
16.05.2013.
u 12:00
Prema posljednjim podacima u Zagrebu je 756 neiskorištenih prostora. Najviše oronulih objekata ima u Tratinskoj, Ilici i Petrinjskoj ulici
Pogledaj originalni članak

Ne tražimo nemoguće. Imamo ideje i želimo raditi. No, za nas već godinama nemaju sluha. Stotinu je obrtnika, poduzetnika, umjetnika i drugih građana koji neuspješno pokušavaju od Grada dobiti prostor u najam. Umjesto da svi ti ljudi rade, prostori zjape prazni. I kao takvi stvaraju troškove. Komentar je to većine potencijalnih zakupaca. 

Nada polagano umire 

– Čak tri godine tražimo prostor. U međuvremenu smo mobilno kazalište. Nije lako stalno vući sve stvari. Držimo ih u autu i na mom tavanu. Krenuli smo s velikim entuzijazmom, ali nada lagano umire – poručila je voditeljica lutkarskog kazališta Svijet lutaka Ivka Babić.

Darija Jelić pokušava naći odgovarajući prostor već četiri godine. Bavi se proizvodnjom unikatnih tekstilnih artikala za dječje sobe.

– Najveći je problem što su nam proizvodnja i prodaja na dva različita kraja grada. To su nam dodatni troškovi. Želimo da nam klijenti mogu doći u jedan prostor i vidjeti kako im se proizvod izrađuje te da mogu i sami u tome sudjelovati pa da budu potpuno zadovoljni – kazala je. Ideja je i organizirati dane otvorenih vrata, kaže Darija, kako bi mladi vidjeli da se od tekstilne industrije može živjeti i uspjeti. 

– Želimo neki od praznih gradskih prostora preurediti za djecu s posebnim potrebama. Našli smo idealan prostor u Gajevoj, ali nikad nismo dobili odgovor – istaknula je Nataša Jurišić iz udruge Krug (Kreativni razvoj u gradu).

Planovi kandidata

Prema posljednjim podacima Državnog ureda za reviziju, u gradu je 756 praznih i neiskorištenih prostora. Najviše ih je u Ilici, Petrinjskoj i Tratinskoj, gdje je jučer SDP-ov kandidat Rajko Ostojić predstavio svoj plan revitalizacije takvih prostora. Uz Ostojića i većina ostalih kandidata ima slične najave u svojim predizbornim kampanjama.

>>Čekaju godinama, no tek pred izbore obrtnicima ponuda za otkup

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.