nestalo djelo

Iz atrija KC Peščenica ukrali skulpturu "Krilo materino"

Foto: KC Pešćenica
Iz atrija KC Peščenica ukrali skulpturu "Krilo materino"
05.11.2012.
u 17:05
Skulptura je u dvorištu Kulturnog centra postavljena prije točno 30 godina kao dar umjetnice Kulturnom centru i Galeriji događanja
Pogledaj originalni članak

Nepoznati počinitelji prošlog su vikenda ukrali skulpturu "Krilo materino" Mile Kumbatović iz atrija Kulturnog centra Peščenica.

Skulptura je u dvorištu Kulturnog centra postavljena prije točno 30 godina kao dar umjetnice Kulturnom centru i Galeriji događanja.

– Nadamo se da će otuđitelji ubrzo shvatiti da je materijalna vrijednost skulpture nedovoljno značajna i da materijal od kojeg je izrađena nije skupocjen, no da je njena umjetnička vrijednost neprocjenjiva. Skulpturu je Konzervatorski zavod uvrstio u javno dobro Grada Zagreba – priopćili su iz KC Peščenica te dodali:

– Molimo građane, ako primijete negdje ovu skulpturu, da jave na broj 2303-122 ili najbližoj policijskoj postaji.

>>Skulpturu San Francisca od 100 tisuća čačkalica gradio 35 godina

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DO
doktorica
20:27 05.11.2012.

sakupljači željeza....

DE
detour
22:08 05.11.2012.

prije 30 godina su centri za kulturu jos doprinosili zajednici podizadnjem skulptura.

VI
Vito
06:43 06.11.2012.

Iz atrija KC Peščenica ukrali skulpturu "Krilo materino" Zanimljivo kako su organizirani skupljaći obojenih metala Zanimljivo kako su organizirani novinari Zanimljivo kako je organizirana policija Skupljači metala kradu obojene metale kao što su oluci, skulpture, žice željeznice i tramvaja Novinari su već u nekoliko navrata pisali o krađi umjetnina od obojenih metala diljem Hrvatske Policija još nije shvatila koga mora i gdje mora tražiti te lopove Zašto množina? Ako jedan skupljač obojeg metala može sam odnijeti ovu skulpturu sa slike, onda policija sigurno zna tko je taj lopov Zašto? Koliko skupljača lopova postoji koji su fizički sami sposobni podignuti pričvršćenu skulpturu tešku nekoliko stotina kilograma?