plac patrola

Izbor umirovljenice iz Travnog pržene su srdele jer su jeftine

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Izbor umirovljenice iz Travnog pržene su srdele jer su jeftine
14.02.2013.
u 20:00
Umirovljenica Begzada Zrnić dva puta tjedno priprema ribu. Jedan dan u tjednu prži srdelice, a drugi put priprema bijelu ribu.
Pogledaj originalni članak

Begzada Zrnić suprugu i unuku Oskaru dva puta tjedno priprema ribu s povrćem, a namirnice nabavlja na placu tržnice Utrina.

Sastojci (za četiri osobe)

1 kg srdela – 20 kuna

1,5 kg orada – 105 kn

1 zelena salata – 10 kn

20 dag matovilca – 10 kn

1,5 kg mladog krumpira – 15 kn

7 žlica običnog ulja

3 žlice maslinova ulja

2 žlice brašna

1 žlica vinskog octa

1,5 dl vode

1 stručak peršina 

Cijena namirnica za pržene srdele sa salatom i pečenu oradu s krumpirom – 165 kn

Postupak:

Umirovljenica Begzada Zrnić dva puta tjedno priprema ribu. Jedan dan u tjednu prži srdelice, a drugi put priprema bijelu ribu. Pržene srdelice jeftine su i zdrave, a voli ih jer ih nije potrebno čistiti od ljuski prije pripreme. Prži ih uvaljane u brašno, najviše do pet minuta, ovisno o veličini ribe. Čim se ispeku, dobro je staviti ih u posudu čije dno Begzada pokrije papirom kako bi upio višak ulja. Srdelice prema želji posoli.

– Moj trogodišnji unuk Oskar ne voli plavu ribu pa za njega moram pripremiti nešto drugo, a ovaj put ispeći ću oradu koju inače jako volimo, a kao prilog skuhat ću krumpir – kaže Begzada koja će krumpir, kad se skuha, zasoliti i preliti maslinovim uljem koje je pomiješala sa sitno nasjeckanim peršinom

>>Administratorica u autoškoli voli ručak planirati na placu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.