Begzada Zrnić suprugu i unuku Oskaru dva puta tjedno priprema ribu s povrćem, a namirnice nabavlja na placu tržnice Utrina.
Sastojci (za četiri osobe)
1 kg srdela – 20 kuna
1,5 kg orada – 105 kn
1 zelena salata – 10 kn
20 dag matovilca – 10 kn
1,5 kg mladog krumpira – 15 kn
7 žlica običnog ulja
3 žlice maslinova ulja
2 žlice brašna
1 žlica vinskog octa
1,5 dl vode
1 stručak peršina
Cijena namirnica za pržene srdele sa salatom i pečenu oradu s krumpirom – 165 kn
Postupak:
Umirovljenica Begzada Zrnić dva puta tjedno priprema ribu. Jedan dan u tjednu prži srdelice, a drugi put priprema bijelu ribu. Pržene srdelice jeftine su i zdrave, a voli ih jer ih nije potrebno čistiti od ljuski prije pripreme. Prži ih uvaljane u brašno, najviše do pet minuta, ovisno o veličini ribe. Čim se ispeku, dobro je staviti ih u posudu čije dno Begzada pokrije papirom kako bi upio višak ulja. Srdelice prema želji posoli.
– Moj trogodišnji unuk Oskar ne voli plavu ribu pa za njega moram pripremiti nešto drugo, a ovaj put ispeći ću oradu koju inače jako volimo, a kao prilog skuhat ću krumpir – kaže Begzada koja će krumpir, kad se skuha, zasoliti i preliti maslinovim uljem koje je pomiješala sa sitno nasjeckanim peršinom
>>Administratorica u autoškoli voli ručak planirati na placu