zloupotreba povlastica

Izbrisani s liste za dodjelu stana jer već imaju i stan i veća primanja

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Deložacija stanovi
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Deložacija stanovi
14.02.2014.
u 15:12
Pravo na gradski stan uz zaštićenu najamninu dobit će 41 građanin, a gradonačelnik je najavio strožu kontrolu već useljenih stanova
Pogledaj originalni članak

Gradonačelnik Milan Bandić ovih će dana potpisati 41 ugovor kojim građanima s liste prvenstva osigurava korištenje gradskog stana uz zaštićenu najamninu – 2,70 kuna za četvorni metar stana na raznim lokacijama u gradu. Od početka godine tako su s liste prvenstva gradski stan na petogodišnje korištenje, uz mogućnost produljenja ugovora budu li se najmoprimci držali pravila te se u njihovu statusu ništa ne promijeni, dobila 63 građanina.

Stanovi za koje će se potpisati ugovor prosječne su veličine 60 četvornih metara, većina ih je u Sesvetama, a neki su u Bićanićevoj, Veslačkoj, Gruškoj ulici, na Laništu i Kolarovoj ulici.

Inspekcija ilegalcima

I dok se s jedne strane gradski stanovi pune, s druge pak strane gradonačelnik šalje inspekciju na vrata 1190 bespravno useljenih gradskih nekretnina.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

– Nakon što napravimo analizu i utvrdimo stanje, javno ćemo objaviti imena bespravno useljenih građana, ali i onih koji su bili na listi za dodjelu gradskih stanova i zlorabili svoja prava – najavljivao je još prije petnaestak dana gradonačelnik Milan Bandić.

Zasad četvero otpisanih

Tako je Povjerenstvo za davanje stanova u najam s konačne liste reda prvenstva krajem siječnja “izbrisalo” četvero građana koji su se na listu prijavili. Izbrisani su jer je dvoje s liste u vlasništvo upisalo stan i kuću, jedan se otuđenjem objekta od 130 m2 u Dugoselskoj ulici doveo u nepovoljan stambeni status, dok je N. K. izbrisana jer joj ukupna prosječna mjesečna primanja po članu obiteljskog domaćinstva prelaze 50 posto prosječne mjesečne plaće. Osim detaljne provjere imena sa liste, u Gradu su nastavili i najavljene deložacije.

Prije tjedan dana iz gradskog stana od 91 četvornog metra u Sesvetama deložirana je obitelj Drahotusky koja unatoč opomenama nije plaćala najamninu, prije 13 dana pripremala se deložacija obitelji Ismet koju nisu zatekli u stanu, ali je umjesto njih u gradskom prostoru od 68 četvornih metara uhvaćen drugi bespravan stanar.

– U okviru upravljanja stambenim fondom redovito se kontrolira način korištenja stanova uz pomoć izvidne službe nadležnog ureda i na drugi primjeren način – poručila je pročelnica za imovinskopravne poslove Jasminka Lukač. Za kontrole i javnu objavu imena ilegalaca i onih koji su zlorabili uvjete korištenja gradskog stana zadužen je i Miodrag Demo, predsjednik gradskog Povjerenstva za dodjelu najamnih stanova.

– Takvi trebaju biti propisno kažnjeni. Godinama se zalažem za uvođenje reda i podržavam objavu imena onih koji su prava iskoristili – rekao je Demo.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

ĆA
ćaćaća
21:04 14.02.2014.

lana se prebacila na maternji srpsko/hrvatki :))

LJ
Little John
19:40 14.02.2014.

Zašto beskućnicima davati stanove i to novogradnje?! Može im se organizirati grupni smještaj u grijanim prostorima , prihvatilištima ili skladištima dok se ne snađu. Dok god se bude ovako rasipalo s gradskom imovinom, bit će i zlouporabe!

MA
maxmaxymus1
16:44 14.02.2014.

takvih koji koriste stanove od grada i plaćaju minimum gradu dok istovremeno iznajmljuju vlastite stanove ima koliko hoćeš,samo treba pročešljati i eto stanova za potrebite i beskućnike koliko hoćeš.Štoviše,najveći broj stanova se i koristi bespravno jer većina korisnika ima i druge nekretnine širom Hrvatske ali džaba o tome trkeljati dok mafija hara Hrvatskom.