Jelačić plac: Glavni ukras smreka visoka 17 metara, dar iz Lekenika

30.11.2008.
u 23:23
Pogledaj originalni članak

Uz božićne pjesme gradonačelnik Milan Bandić danas je na prvu nedjelju došašća na Manduševcu zapalio prvu adventsku svijeću.

– U doba kada se govori o krizi, pozvani smo da si svi budemo još bliži i pružimo pomoć i ljubav svima kojima je potrebna – obratio se okupljenim građanima Bandić.

Obred je vodio zagrebački biskupski vikar prečasni Zvonimir Sekelj. U molitvi su mu se pridružili građani kojima je poručio da budu ustrajni u slijeđenju Isusa koji je Put, Istina i Život. Nakon obreda, Zagrepčani su navratili u veliki bijeli šator na vino i kobasice. 
– Nije to to. Drvene kućice davale su poseban blagdanski štih. U ovoj plastici možda je toplije, ali kućice su imale veću draž – rekao je gospodin Ivan.

Jelačić plac u subotu je ukrašen i božićnim drvcem koje su radnici Zrinjevca ove godine dovezli iz Lekenika.

Gospođa koja je darovala smreku nastavlja tradiciju stanovnika Zagreba i njegove okolice koji svake godine svoja drvca nude upravi Zrinjevca u nadi da će baš njihovo ukrašavati gradske trgove i četvrti. Ovogodišnje glavno gradsko drvce visoko je 17 metara i 42 godina staro, a mnogi su ga zadivljeno promatrali.

– Prekrasno je. Već je okićeno šišarkama, pa gotovo da mu i ne trebaju umjetni ukrasi – divila se gospođa Olgica.

Za sve mališane Večernjak je na trgu spremio pregršt dobre zabave.

U sklopu priredbe “Advent u srcu Zagreba” u Večernjakovoj kućici djeca se mogu družiti s Djedom Božićnjakom, igrati u kreativnim radionicama i gledati crtiće.

Također, mogu sudjelovati u igri “Pismo Djedu Božićnjaku“ u kojoj sve svoje želje zapisuju i ubacuju u čarobnu vreću, a najkreativnije pismo ćemo i nagraditi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr