prometni problemi

Jelić: Sigurnost naših najmlađih sugrađana očito nije u fokusu platforme Možemo

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije o sigurnosti prometa oko škola
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije o sigurnosti prometa oko škola
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Zagreb: Konferencija za medije o sigurnosti prometa oko škola
Foto: HSLS Zagreb
Foto: HSLS Zagreb
Foto: HSLS Zagreb
03.04.2023.
u 17:00
Za povećanje prometne sigurnosti u Pasančevoj, stanari Donje Kustošije prosvjedovali su i početkom tekuće školske godine
Pogledaj originalni članak

Prenamjena, inače slijepe Pasančeve ulice iz dvosmjerne u jednosmjernu, postavljanje zaštitne ograde te povećanje broja parkirnih mjesta između dječjeg vrtića Kustošija i OŠ Otona Ivekovića samo su neki od zahtjeva inicijative kojom se ukazuje na tamošnje prometne probleme, a na koje ukazuju i iz gradskog HSLS-a. 

O aktualnim problemima i potencijalnim riješenjima govorilo se na današnjoj konferenciji, koju su održali Darko Klasić, predsjednik zagrebačkog HSLS-a, Kristijan Jelić, skupštinski zastupnik HSLS-a te Dragutin Roginić, predsjednik ogranka HSLS-a "Stenjevec", a na kojoj su, među ostalim, najavili i prosvjed

– Ovo je problem koji već možda i predugo, nažalost zbog neoperativnosti i sporosti nove vlasti. Strpljenje građana Donje Kustošije kao i roditelja djece koja pohađaju ovu školu i vrtić sigurno je veliko, ali ne i bezgranično. Zar moramo čekati da netko od djece strada pa da gradska administracija riješi ovaj problem, a za koji postoji suglasnost struke i prometne policije – istaknuo je Klasić te dodao kako su, sutrašnji planirani protest ipak odlučili otkazati te ga prebaciti za kraj ljeta, odnosno prije početka iduće nastavne godine, jer zakonska regulativa ne dopušta proteste u blizini škole, a u vrijeme trajanja nastave. A kao razlog naveo je i kako će time, gradskoj upravi dati priliku da tijekom ljetnih mjeseci riješi ovaj "mali operativni zahvat" ali veliki sigurnosni problem za roditelje i djecu Donje Kustošije. 

Foto: HSLS Zagreb

 

Za povećanje prometne sigurnosti u Pasančevoj, stanari Donje Kustošije prosvjedovali su i početkom ove školske godine, a i tada ih je podržao gradski zastupnik Kristijan Jelić. 

– Od tada je prošlo punih sedam mjeseci, ali nažalost usprkos suglasnosti prometne struke i zahtjeva roditelja i nastavnika ništa se nije promijenilo. Iz tog razloga ponovo se nalazimo upravo ovdje ispred OŠ Otona Ivekovića, kako bi upozorili da je ovdje svakodnevno sigurnost na stotine djece i dalje ugrožena. Nakon bezbroj apela upućenih lokalnoj i gradskoj vlati u kojima je stanovništvo upozoravalo na hitnu potrebu nove regulacije i postavljanja uspornika u Pasančevoj, ona nažalost do današnjih dana nije uspostavljena. Moramo konstatirati da sigurnost naših najmlađih sugrađana očito nije u fokusu platforme MOŽEMO i gradonačelnika Tomaševića – naglasio je Jelić. 

Predsjednik HSLS ogranka Stenjevec, Dragutin Roginić konstatirao je pak, među ostalim, kako od kada je prisutna ova inicijativa, još nisu naišli na razumijevanje gradskih, ali ni kvartkovskih vlasti te kako se ništa ne mijenja unatoč iskazanim potrebama i mišljenjima prometne struke i policije, tamošnjih stanovnika, roditelja te djelatnika škole i vrtića.

Roginić je podsjetio i na zahtjeve inicijative koji podrazumijevaju prenamjenu Pasančeve iz dvosmjerne ulice u jednosmjernu i to u smjeru od Sokolske prema Svačićevoj kako bi se smanjio broj konfliktnih točaka na raskrižju sa Sokolskom te postavljanje zaštitne ograde na postojeći nogostup radi stvaranja fizičke barijere i povećanja sigurnosti djece i pješaka. Nadalje, povećanje broja parkirnih mjesta na prostoru između vrtića i škole, a podsjetio je i kako se protive izgradnji pješačkog koridora na tom prostoru, za koji smatraju kako bi samo dodatno otežao prometnu situaciju. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.