KREĆE SE SA ZRINJEVCA

Jeste li spremni biciklisti? Za dva dana vozi se Žbica: Prvi se put ide sve do najveće pješačke zone na Jarunu

Foto: JURICA GALOIC
Održana tradicionalna zagrebačka Žbica
Foto: Grad Zagreb
Foto: JURICA GALOIC
Održana tradicionalna zagrebačka Žbica
20.09.2024.
u 14:37
Podsjetimo, Grad Zagreb i ove godine provodi programske aktivnosti u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, koji se diljem Europske unije održava svake godine od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije
Pogledaj originalni članak

Ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti završit će tradicionalnom Žbicom. Svi ljubitelji bicikla koji svakodnevno ili povremeno koriste bicikl za kretanje gradom pozvani su u nedjelju, 22. rujna na vožnju koja počinje u 17.30 sati na Zrinjevcu, javljaju iz Grada. "U nedjelju Žbicu vozimo 25. put, a novost je da se po prvi put biciklira sve do najveće pješačke zone na zagrebačkom Jarunu. Tamo nas u 18.30 sati očekuje bogat program", najavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

Žbica je svake godine sve masovnija, a prošle godine je okupila oko tisuću građana. Iz Grada se nadaju kako će ove godine ta brojka biti još veća kako bi dobili dodatni vjetar u leđa za nužno širenje biciklističke infrastrukture i podizanje njezine kvalitete. Žbica kreće s južne strane glazbenog paviljona, a preporučeno vrijeme dolaska je između 16.30 i 17.00 sati. Dužina vožnje bit će osam kilometara. Ovogodišnje izdanje organizira Grad Zagreb u suradnji s udrugom Sindikat biciklista. 

Foto: Grad Zagreb

Početak vožnje je, dakle, na Zrinjevcu (južna strana, zeleni val), a završetak na Jarunu. Karavana će se kretati ulicom Andrije Hebranga, Trg Antuna, Ivana i Vladimira Mažuranića, Ulica Jurja Žeravića, Trg Kralja Petra Svačića, Miramarski podvožnjak, ulica Grada Vukovara, ulica Hrvatske bratske zajednice, Slavonska avenija, ulica Josipa Marohnića, Prisavlje, Savska cesta, Selska cesta, Horvaćanska cesta, ulica Marijana Hablerea, Jarunska ulica, Hrgovići ulica te ulaskom na Aleju Matije Ljubeka desno do ciljnog luka. Dužina vožnje je 8.3 km. 

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, Grad Zagreb i ove godine provodi programske aktivnosti u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, koji se diljem Europske unije održava svake godine od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije. Detaljni program Europskog tjedna mobilnosti pronađite na: https://tjedanmobilnosti.zagreb.hr/  

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.