ZAGREBPARKING: SVE JE PREMA PRAVILNIKU

Kažnjen tri sata prije isteka dnevne karte

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Kažnjen tri sata prije isteka dnevne karte
26.01.2015.
u 10:30
Žalio se radnicima Zagrebparkinga, koji su mu rekli da su već na to upozoravali, no ništa se još nije promijenilo
Pogledaj originalni članak

Zagrepčanin Slaven požalio se Večernjem listu da mu dnevna karta, odnosno kazna, nije vrijedila 24 sata, koliko na njoj piše, već tri sata manje. Naime, njemu je plaćeni parking po satu istekao u petak u 17.30 sati, a kaznu je dobio u 18.15.

– Na dnevnoj karti pisalo je da parking vrijedi do sutra do 18.15, iako je bila subota kada se parking naplaćuje do 15 sati. Smatram da je riječ o pljački naroda jer je karta trebala vrijediti do ponedjeljka do 10 sati – požalio se Slaven. Dodao je da se žalio u Zagrebparkingu, gdje su mu radnici rekli da su na to već upozoravali, no ništa se, kažu, nije promijenilo. Iz Zagrebparkinga su pak pojasnili da nije riječ ni o kakvoj zabuni ili ciljanom načinu izvlačenja novca već da dnevna karta vrijedi 24 sata i da se preskače samo nedjelja kada se parking ne naplaćuje cijeli dan.

– Prema pravilniku o naplati, karta za parkiranje na javnom parkiralištu izdaje se kao dnevna karta za određenu parkirališnu zonu i vrijedi od trenutka izdavanja do istog vremena u prvom sljedećem danu u kojem se naplaćuje parkiranje – kazao je Robertino Ojdenić, glasnogovornik Zagrebparkinga.

>>Zagrebparking vozačima već godinama ne plaća beneficirani radni staž

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

DU
Deleted user
11:16 26.01.2015.

Zagrepčanec Roman, Sven ili Franko vam nebi zapeli za uho! Na karti nedvosmisleno treba pisati do kada vrijedi.

MA
marex10
11:48 26.01.2015.

Zagrepčanin je u pravu i ne radi se o 4 kune već o 250 (ako se ne varam) koliko je cijena dnevne karte koju su mu naplatili.Primjer...ako u subotu pošalješ sms za kupnju karte pola sata prije isteka vremena naplate, karta ti vrijedi do ponedjeljka do 7:30. Analogijom, ali i nekakvom logikom ista situacija bi trebala biti i u ovom slučaju. Ovo je sigurno greška Zagrebparkinga koju će s vremenom ispraviti,no sad se ovako javno boje priznati problem jer bi ih zakačio povrat preplačenog novca i nepotrebne medijske halabuke.

JD
jdoranic
12:05 26.01.2015.

Želim dodati i svoj slučaj: jednu od prošlih subota parkirala sam u Križanićevoj, plaćala parking mobitel i na svoju nesreću pogriješila u jednom slovu registracije. Nemilosrdno sam dobila kaznu na 100 kuna. Kada sam u ponedjeljak išla reklamirati, pokušala objasniti da je njima novac ipak otišao, samo ne za moj auto i da je to očigledna kazna, odbili su me i rekli mi da mogu iz žalbu dobiti povrat cijene parkinga (to je 6 kuna ili sl) ali ne i "dnevne karte" kako oni nazivaju kaznu. Ili globu. Mislim da su oni država u državi i rade što hoće! Naravno, treba uvesti reda u parkiranju, ali ne na taj način!