Odabrana tvrtka za hitnu sanaciju

Konačno krenuli u sanaciju klizišta na Dubravkinu putu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.11.2014., Zagreb - Na Dubravkinom putu Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.11.2014., Zagreb - Na Dubravkinom putu u tijeku su gradjevinski radovi na sanaciji klizista, koje se aktiviralo u nevremenu koje je 11.11.2013. poharalo Zagreb. Glavni radovi bi trebali biti gotovi za tjedan dana. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
19.11.2014.
u 09:00
Klizište je aktivno od 2011. godine kada se obnavljalo ljetno kino, a njegova sanacija koštat će milijun kuna
Pogledaj originalni članak

Počela je sanacija klizišta ispod kuće na Dubravkinu putu 3 koje se prošle godine odronilo na parkiralište ispred Ljetnog kina Tuškanac.

Radovi će biti završeni do kraja godine, kazali su iz tvrtke P.G.P. koja obavlja posao sanacije.

– Posao bismo završili i prije, no problem nam stvara kiša nakon koje moramo čekati da se teren ocijedi kako bismo mogli nastaviti radove – kazali su iz tvrtke. Klizište se sanira zabijanjem stupova te slaganjem novog, umjetnog brda kako bi se sanacija što više prikrila. U kući kojoj je prijetio odron stanuje Jadranko Možanić koji je zadovoljan kako radovi napreduju.

– Klizište se nikada ne bi ni aktiviralo da preko naše parcele, a bez naše dozvole, nisu prolazili teški kamioni zbog rekonstrukcije Ljetnog kina – kazao je Možarić. Dodao je da je prvi plan sanacije pripremljen još 2011. godine, odmah nakon što je uočeno klizište, no da je ono na red došlo tek ove godine. Vrijednost radova na sanaciji je milijun kuna.

Inače, Grad je sklopio i ugovor s tvrtkom Vodoprivreda za osam milijuna kuna koja će izlaziti na teren čim se aktivira neko od klizišta u gradu i obavit će prvu, hitnu sanaciju kako bi se spriječile veće štete.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.