Eduard Staroveski na trešnjevačkom se placu opskrbio mesom i povrćem, a kupio je i kruh, jaja, mlince, ribu i zelenu salatu.
Sastojci (za četiri osobe)
1 suhi dimljeni buncek (težine oko 1,30 kilograma)
po jedan komad korjenastoga povrća (peršin, mrkva te pola celera)
1 rezano zelje
1 glavica luka
sol
papar
1 žlica vegeta natur
mljevena slatka paprika
3-4 krumpira
Cijena namirnica za kuhani buncek s kiselim zeljem (za četiri osobe) – 70 kn
Postupak:
Buncek, odnosno svinjska koljenica, izvanredno se slaže s kiselim zeljem, što znaju Eduard Staroveski i supruga, koji su na placu Trešnjevka kupili i kruh, krumpir, jaja, ribu, mlince i salatu.
Operite te stavite kuhati buncek u lonac. Kad voda zakipi izlijte vodu i stavite ga u novu vodu. Uz buncek dodajte korjenasto povrće i žlicu vegete.
Poklopljeno kuhajte na slaboj vatri oko sat i pol do sat i 45 minuta, no poklopac mora biti malo otklopljen.
Kad je buncek kuhan, ostavite ga u toj vodi sve do posluživanja kako se meso ne bi osušilo.
Poslužite meso uz kiselo zelje, prethodno narezano i začinjeno po želji, te kuhani krumpir. Krumpir može biti i pire, a zelje pirjano.
>>Menadžerica još uvijek vjeruje da je domaće \'s placa\' najbolje za ručak