plac patrola

Kuhani buncek izvrsno se slaže s kiselim zeljem

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Kuhani buncek izvrsno se slaže s kiselim zeljem
31.01.2013.
u 17:00
Cijena namirnica za kuhani buncek s kiselim zeljem (za četiri osobe) – 70 kn
Pogledaj originalni članak

Eduard Staroveski na trešnjevačkom se placu opskrbio mesom i povrćem, a kupio je i kruh, jaja, mlince, ribu i zelenu salatu.

Sastojci (za četiri osobe)

1 suhi dimljeni buncek (težine oko 1,30 kilograma)

po jedan komad korjenastoga povrća (peršin, mrkva te pola celera)

1 rezano zelje

1 glavica luka

sol

papar

1 žlica vegeta natur

mljevena slatka paprika 

3-4 krumpira

Cijena namirnica za kuhani buncek s kiselim zeljem (za četiri osobe) – 70 kn

Postupak:

Buncek, odnosno svinjska koljenica, izvanredno se slaže s kiselim zeljem, što znaju Eduard Staroveski i supruga, koji su na placu Trešnjevka kupili i kruh, krumpir, jaja, ribu, mlince i salatu.

Operite te stavite kuhati buncek u lonac. Kad voda zakipi izlijte vodu i stavite ga u novu vodu. Uz buncek dodajte korjenasto povrće i žlicu vegete.

Poklopljeno kuhajte na slaboj vatri oko sat i pol do sat i 45 minuta, no poklopac mora biti malo otklopljen.

Kad je buncek kuhan, ostavite ga u toj vodi sve do posluživanja kako se meso ne bi osušilo.

Poslužite meso uz kiselo zelje, prethodno narezano i začinjeno po želji, te kuhani krumpir. Krumpir može biti i pire, a zelje pirjano.

>>Menadžerica još uvijek vjeruje da je domaće \'s placa\' najbolje za ručak

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.