Do četvrtka

Kulen, čvarci i čobanac na Danima Slavonije u Zagrebu

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Dani Slavonije
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Dani Slavonije
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Dani Slavonije
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Dani Slavonije
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Dani Slavonije
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Dani Slavonije
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Dani Slavonije
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Dani Slavonije
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Dani Slavonije
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Dani Slavonije
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Dani Slavonije
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Dani Slavonije
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Dani Slavonije
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Dani Slavonije
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Dani Slavonije
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Dani Slavonije
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Dani Slavonije
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Dani Slavonije
30.09.2018.
u 14:38
Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera predstavit će se stotinjak izlagača, a u pet će dana prikazati spravljanje delicija na tradicionalan način
Pogledaj originalni članak

Kulen, čvarci, čobanac, špek i ostale slavonske delicije mogu se pronaći od danas na Trgu bana Jelačića pa sve do četvrtka, 4. listopada.

Tamo je danasu organizaciji Udruge branitelja proizvođača "Panonija" po peti put otvoreni Dani Slavonije u Zagrebu. U sklopu manifestacije izložbeno-prodajnog karaktera predstavit će se stotinjak izlagača, a u pet će dana prikazati spravljanje delicija na tradicionalan način, dok će posjetitelji će moći uživati i u nastupima tamburaških sastava i KUD-ova. Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge i tradicionalnih reklji samo su dio ponude koju su pripremili organizatori. Tehniku zlatoveza pokazivat će Zdenko Salijević iz Valpova, kojemu za jednu sliku treba i 60 sati rada.

– Zlatovez preko papira stara je tehnika kojom su naši djedovi i bake ukrašavali odjeću, šešire, remenje i izrađivali slike – objašnjava Salijević. Izrađuje ga ručno, iglom te zlatnim i srebrnim koncem, a pritom si ne pomaže singericom, što je postalo uobičajeno zadnjih godina.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
20:49 30.09.2018.

Interesantno je to, kako jedan dan imamo na Trgu, kako liječiti krvne žile srca, mozga itd, a već tjedan kasnije delicije kulena, šunki, čvaraka i čega sve ne, uglavnom hrane koju nebi smjeli jesti želimo li poživjeti koju godinu više!?