OSVJEŽENJE NA JARUNU

Kupači nisu uspjeli izdržati do početka sezone, 1. lipnja

25.05.2009.
u 00:04
Pogledaj originalni članak

Vrućina i sparina natjerale su jučer Zagrepčane da potraže alternativni način rashlađivanja.

Zagrebačka rivijera
Temperatura zraka oko podne popela se na 25 stupnjeva Celzija, pa svi oni koji nisu mogli pobjeći s uzavrelog gradskog asfalta na more, odlučili su spas pronaći na domaćoj rivijeri - uz jezero Jarun. Iako na zagrebačkom moru još službeno nije počela sezona kupanja, koja se otvara 1. lipnja, na plažama nije nedostajalo kupača.

Voda je, kažu, baš dobra za osvježenje od vrućine, pa su u plićaku i mališani nevješti plivanju pod budnim okom roditelja učili kako da se održe na površini vode. Djeca su jučer mogla naučiti i surfati jer je klub Surfmanija organizirao školicu surfanja i regatu.

Bitka za roštilj
Oni kojima nije bilo do kupanja i daskanja, već su samo željeli nedjeljni ručak blagovati na otvorenom, smjestili su se pod neku od krošanja te su u miru pripremali roštilj.

Tko želi u nedjelju uživati u cvrljenju mesa na žaru, otkrili su nam tamošnji kuhari, mora već rano ujutro zauzeti mjesto na kojoj livadi jer poslije je to, doslovno, nemoguće.

– Svake smo nedjelje ovdje. Ovdje nam je najbliže jer živimo u Gajnicama. Na Bundeku još nismo ni bili otkako je otvoren – govorio je Marijan Rasonja dok je na žaru okretao meso.

Na Jarunu je bio u društvu supruge i prijatelja, koji su zavaljeni u hladu strpljivo čekali njegove specijalitete s roštilja.

– Ostat će još i za unuke. Oni nisu mogli danas s nama, inače vodimo i njih – dodao je spretni kuhar, pazeći na meso.

Pogledajte na vecernji.hr