VOZE CENTROM ZAGREBA

Kupljeni su još 2018. godine, a do ljetos su skupljali prašinu: Saznali smo koliko se dosad ljudi provozalo ZET-ovim 'Fulirima'

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: ZET-ovi električni autići vozit će starije građane u sklopu novog projekta Fulir
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: ZET-ovi električni autići vozit će starije građane u sklopu novog projekta Fulir
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: ZET-ovi električni autići vozit će starije građane u sklopu novog projekta Fulir
08.10.2024.
u 09:30
Četiri električna autića uvedena početkom ljeta imala su do kraja rujna oko osam tisuća putnika
Pogledaj originalni članak

'Fulirima' se centrom Zagreba u posljednja tri mjeseca provozalo oko 8000 putnika, podaci su koje smo dobili od ZET-a. Riječ je o malim plavim električnim vozilima koja su uvedena početkom ljeta kao pilot-projekt, a namijenjena su ponajprije osobama s invaliditetom te onima sa smanjenom pokretljivosti. No vole ih i turisti koji su tijekom ljeta također rado zvali 'fulire' za đir po Jelačić-placu i okolici.

Na terenu ih ima četiri, u svakoj smjeni po dva, a mjesta imaju za vozača i pet putnika. Vožnja je besplatna, a interes je, kažu u ZET-u, velik. – Od početka srpnja pa sve do kraja rujna uslugu je koristilo oko 8000 naših sugrađana i posjetitelja Zagreba. Mjesečno se u prosjeku preveze oko 2500 putnika, a najveća potražnja zabilježena je u kolovozu, kada je uslugu koristilo nešto više od 3000 putnika – ističu.

Foto: Zagreb

U prosjeku to znači da je jedan Fulir dnevno preveze 22 putnika, a mjesečno njih oko 660. Pilot-projekt, kako su izvještavali iz Grada, traje do kraja listopada, a vožnja se može naručiti telefonom na brojeve 091/1111-425 i 091/1111-426. Vozači sami dogovaraju lokacije i rute u krugu od Draškovićeve do Frankopanske. Električni autići kupljeni su, podsjetimo, još 2018., a svečano predstavljeni u studenom iste godine. No kako usluga tada nije bila besplatna, vrlo malo putnika se htjelo njima koristiti. (hiš)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
11:01 08.10.2024.

Znači, kupio banditos, ne sjećam se da je zenf to spomenuo kad je pompozno najavio tu uslugu? Inače, genijalno je što vozikaju ti autići po središtu grada, dok buseva nema, preskaču linije, kvare se, ljeti griju itd. Npr. u Belgiji ćešeć voze međugradski vlakovi, nego ovdje busevi i višestruko veću udaljenost prevale puno prije od ZET-ovih buseva na gradskim linijama.....