I oni sudjeluju u organizaciji Adventa

Kušajte peče li kobasice bolje Baby Dooks ili Luka Nižetić

Foto: Privatna arhiva
maja
Foto: Privatna arhiva
lana
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
19.01.2015., Zagreb - Glazbeni producent i hip hop glazbenik David Vurdelja, Baby Dooks. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
21.10.2016., Zagreb - Gableceda s Lukom Nizeticem u Bistrou 75. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
22.12.2013., Zagreb - Poznati fotograf Damir Hoyka fotografira djecu sa Djedom Mrazom i balonom kod Arena Centra u sklopu darivanja Arene Centra za Bozic. Uz fotografiranje s Djedom Mrazom, djeca su dobila i poklone. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
23.11.2016.
u 11:00
Maja Lena Lopatny na Zagrebački će velesajam dovesti Djeda Božićnjaka, a Lana Klingor Mihić poznate chefove na plato MSU
Pogledaj originalni članak

Najveći je to turistički proizvod u Zagrebu, a i šire.

U organizaciju je uključeno nekoliko tisuća ljudi, a jedna je od novosti ovogodišnjega Adventa i to što su se na čelu raznih projekata našle i neke poznate face. Maja Lena Lopatny, kći glumice Mije Begović, TV voditeljica i odnedavno diplomirana novinarka, primjerice, zadužena je za “Ledenu bajku Djeda Mraza”, u sklopu koje će na Zagrebački velesajam postaviti dvorac popularnoga bradonje, eskimske iglue i klizalište. A odmah preko puta, na plato Muzeja suvremene umjetnosti, “Novi Advent” dovodi Lana Klingor Mihić.

Bit će i Božićna čagerica

– Ideja je potekla od Igora Ćimbura, direktora restorana Baltazar, koji je imao viziju i želju da advent iz centra grada proširi i u Novi Zagreb, vjerujući da je 400.000 stanovnika dobar zalog za jednu ovakvu manifestaciju. Svidjelo mi se njegovo razmišljanje, način na koji je zamislio projekt i vrlo brzo sam pristala pomoći mu u realizaciji – kaže Lana Klingor Mihić. Tako je sin vlasnika kultnog Baltazara zadužen za ugostiteljski dio projekta, dok je bivša pjevačica E.T.-ja, danas vlasnica PR agencije, preuzela organizaciju i produkciju. Na “Novom Adventu”, otkrivaju, najam gastrokućica bit će namijenjen isključivo provjerenim chefovima, priliku da pokažu svoju kreativnost imat će i mladi hrvatski dizajneri, cijeli plato bit će uređen u božićnom duhu, a za posebnu atmosferu tijekom manifestacije bit će zasluženi razni bendovi.

Advent na plato MSU dolazi 1. prosinca, a tri dana prije vrata će otvoriti “Ledena bajka Djeda Mraza” kod velesajmskoga ulaza Istok II. Posebnost ugostiteljske ponude bit će “ice bar” u kojem će se piće piti iz čaša od leda, a najmlađi će moći u “Čarobnu turu” koja uključuju posjet dvorcu Djeda Mraza u kojem će se čitati božićne priče.

– Bit će to pravi, pravcati Djed Mraz koji govori hrvatski – najavljuje Maja Lena Lopatny, dodajući da će biti i rasplesanih zabava za odrasle koje su nazvali “Božićna čagerica”.

Na jedan dan, 3. prosinca, u glavnome će se gradu pak prvi put održati Fotosofia Day Damira Hoyke.

– Na natječaj su se prijavili seminaristi iz cijele regije, a 15 najboljih nastojat će kroz cijelo popodne snimiti što atraktivniju fotografiju na ulicama grada, koje će kasnije Turistička zajednica Zagreba koristiti u reklamne svrhe – kaže Hoyka.

Poznati kuhari zauzet će pak Tomićevu u sklopu “Fuliranja”, a organizatori će u suradnji s Andrejom Barbieriem i Marinom Medakom iz Rougemarina ove godine, prvi put na cesti, okupiti ponajbolje hrvatske kulinarske majstore. Dino Galvagno, Braco Sanjin, Tomislav Škunca – Škuf, Tvrtko Šakota, Ivan Pažanin, Petra Jelenić i Hrvoje Zirojević samo su neki od kuhara koji će posjetiteljima predstaviti svoje kreacije. Uz njih, u svojoj će kućici drugačije i zanimljive hot dogove i kobasice spremati David Vurdelja – Baby Dooks, a kobasice i hrenovke bit će i glavni specijalitet u kućici “Fabrika Dog House” Luke Nižetića na Zrinjevcu.

Smišlja im nazive

– Nekako ta vrsta hrane ide uz advent i božićni ugođaj, a ljudi vole kobase jer su praktičan obrok. Pripremio sam čitav niz različitih kobasica koje ćemo kombinirati s egzotičnijim umacima koje još osmišljavam. Evo, upravo probavam umak od teriyakija, bit će ih i sa slatkim čilijem, umakom od curryja... – najavljuje Luka Nižetić dodajući da će svaka imati i svoj naziv.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.