Bešćutnost

Lažni radnik Elektre okrao 101-godišnju ženu u njezinoj kući

Foto: 'Tomislav Miletic/PIXSELL'
Lažni radnik Elektre okrao 101-godišnju ženu u njezinoj kući
17.02.2011.
u 10:31
Lopov, koji "očitava brojilo", iskoristio je neoprez bolesne Antonije K. (101) te joj, dok nije gledala, uzeo 3500 kuna
Pogledaj originalni članak

Bešćutni lopov, koji se predstavio 101-godišnjoj umirovljenici i njezinoj kćeri kao zaposlenik Elektre, okrao ih je u njihovoj kući na Srebrnjaku u utorak u 13.40 sati. Iskoristivši njihov neoprez, uzeo im je 3500 kuna iz fascikla.

– Bilo je to za mene strašno. Kći i ja smo se spremale ručati kada je on pozvonio. Zapitale smo se: Tko je to sada? Kći je krenula otvoriti. Rekla sam joj da nikoga ne pušta. U kuću je ipak ušao čovjek između 30 i 40 godina, crnomanjast, u plavom sakou, a vrata mu je otvorila moja kći – ispričala nam je vitalna 101-godišnja Antonija K.

Mijenja brojilo

Rekao je da mijenja električnu uru te da njegove usluge stoje 80 kuna.

– U međuvremenu sam i ja došla. Otišla sam u sobu po novac. Uzela sam fascikl u kojem sam spremila novac, koji sam podigla nekoliko dana prije. Osim za režije, trebao je kćeri za put u Beograd. Očitao je uru i došao u sobu dok sam uzimala novac. Kud idete?, upitala sam ga u čudu kada je krenuo za mnom. To mi je bilo sumnjivo. Službena lica tu vani čekaju, ne idu u stan, rekla sam mu. Vidio je da sam iz fascikla uzela novce. Dok sam se okrenula, iza mojih leđa izvukao je novac iz fascikla. Sve je trajalo možda dvije minute i vješto je to izveo. Krenuo je prema vratima, a ja sam povikala za njim: Čekajte, tražim račun i legitimaciju. Pa mi je bacio 100 kuna. Onda sam shvatila da je lopov. Pobjegao je ubrzanim korakom i kada smo shvatile da smo okradene, pozvale smo policiju - priča 101-godišnjakinja, dodajući kako je prije tri godine imala nesreću.

- Pregazio me automobil dok sam stajala na pločniku. Stradala mi je kičma i sada se krećem uz pomoć hodalice – požalila se umirovljenica, inače, po struci pedagoginja.

Na isti način

U ponedjeljak na isti način lažni predstavnik Elektre okrao je umirovljenika M. M. (67) u Ulici fra Filipa Grabovca. Zamolio ga je čašu vode i uzeo više od 1000 kuna.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

OB
-obrisani-
11:28 17.02.2011.

Snalažljiv,sigurno je HDZovac

OB
-obrisani-
11:29 17.02.2011.

Mravakov čovjek,garantiram

CH
chainsaw.
11:33 17.02.2011.

pravi lopov je onaj koji ukrade milione dolara u zlatnim polugama, a da nikoga nije ozlijedio i da ga nitko nije uhvatio. osiguranje pokrije i nikome nista. onaj koji krade na ovakav nacin nije ni lopov nego gnjida, bijednik od covjeka. treba se spustiti na najnizu mogucu kategoriju svijesti da bi ti uopce palo na pamet da tako nesto uradis. sa iskrenom nadom da se radi o priglupom idiotu kojega ce policija uskoro pronaci. steta zatvora u ovakvim slucajevima.