plac patrola

Ljetno varivo od buče uz laganu puretinu

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Ljetno varivo od buče uz laganu puretinu
25.07.2013.
u 18:00
A za desert Nada si priprema domaći sladoled koji priprema od banana i vrhnja za šlag.
Pogledaj originalni članak

Umirovljena ekonomistica iz Klaićeve kuha povrtnu juhu, a 
za desert priprema domaći sladoled od banana i vrhnja za šlag.

Sastojci: 

150 g purećeg odreska – 7 kuna 

2 komada krumpira – 1,5 kuna 

20 dag buče – 1,5 kuna 

2 crvena luka – 1,5 kuna 

peršin – 2 kune 

2 mrkve – 1 kuna 

1 celer – 0,5 kuna 

1 povrtna kocka – 1 kuna 

3 manje banane – 2 kune 

1 kiselo vrhnje – 4,5 kuna 

vrhnje za šlag – 10 kuna

Postupak: 

Sezonsko povrće najbolji je izvor vitamina, a to je vrlo važno umirovljenoj ekonomistici Nadi Rapić koja kuha samo za sebe. Priprema varivo od buče s laganim purećim odreskom ispečenim na naglo. Buču će prvo naribati te je kratko dinstati na luku, posoliti i dodati vrhnje te, kad je varivo gotovo, nasjeckanog peršina. 

Za predjelo priprema povrtnu juhu od luka, mrkve i celera koje će nasjeckati i staviti da se krčkaju, a u sve će ukuhati jednu povrtnu kocku da juha dobije na snazi. Povrće i voće kupuje uvijek na Dolcu jer to je njezina omiljena tržnica. A za desert Nada si priprema domaći sladoled od banana i vrhnja za šlag. Mikserom će izraditi vrhnje za šlag te u njega dodati banane koje je prethodno samljela blenderom. Smjesu stavlja u manje posudice u zamrzivač.

>>Za vruće dane samo laganija jela i salate

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.