Bernardić:

'Ljude koji otkrivaju korupciju treba zaštititi, a ne gurati u stranu'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
'Ljude koji otkrivaju korupciju treba zaštititi, a ne gurati u stranu'
01.04.2014.
u 17:15
– Do otkazivanja ugovora o radu gospođe Ane Urošević došlo je nakon provedene revizije u podružnici Čistoća na temelju koje su utvrđene teške povrede radnog odnosa, reagirali su iz Zagrebačkog holdinga
Pogledaj originalni članak

Zagrebačka Gradska skupština trebala bi raspravljati o izvanrednom otkazu Ani Urošević, direktorici Sektora za pravne poslove i upravljanje ljudskim resursima u Holdingovoj podružnici Čistoća. No, to je samo prijedlog predsjednika gradskog SDP-a Davora Bernardića, iznesen na današnjoj sjednici Antikorupcijskog vijeća Skupštine.

On je, naime, kazao da je "najgore što se može dogoditi da se marginalizira i gura u stranu one koji otkrivaju korupciju".
– Hrabre ljude koji se ne boje prokazati maliciozne pojave poput korupcije treba maksimalno zaštititi od takvih pojava. Zato inzistiram da se taj slučaj istraži do kraja kako bismo saznali istinu – kazao je Bernardić.

Ovo skupštinsko Vijeće nalaže stoga gradonačelniku Milanu Bandiću i predsjedniku uprave Holdinga Slobodanu Ljubičiću, kako prenosi zagrebački SDP, da utvrde činjenice ovoga slučaja i otkaza Ani Urošević, kao i provjere diplomu direktora Miljenka Benka.

Upravo je Ana Urošević zatražila provjeru Benkove diplome, što se navodi kao razlog njezina otkaza, dok su iz tvrtke objasnili da je tako kažnjena jer je oštetila tvrtku za 200 milijuna kuna.

>>Direktorica dobila otkaz zbog malverzacija ili provjere šefa?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

DU
Deleted user
14:31 01.04.2014.

Davore, kad su ti dolazili ljudi sa konkrenim primjerima korupcije, kriminala i nepotizma u ZGH-u i to u vrijeme kad je SDp-e bio apsolutni vladar svega ,, sto si napravio, pokrenuo, zastitio ????? Molim te !!!!!

PK
puši kurac
14:40 01.04.2014.

zanimljivo kak svi u teoriji znaju kaj treba sa zviždačima, praksa je doduše nešto drugačija!!

BR
brodludjaka
21:09 01.04.2014.

To je uvijek problem drzave koja nije pravna, kolona oportunista kojima nema kraja u Hrvata i totano beskičmenjaštvo koje je obuzelo cijelu ovu naciju.