Novi craft lokal na Sveticama

Lokal poput Craft & Drafta na Sveticama nedostajao je kvartovima oko stadiona

Lokal poput Craft & Drafta na Sveticama nedostajao je kvartovima oko stadiona
09.10.2024.
u 20:52
Na potezu negdje od Kvaternikovog trga pa do prakitčno istočno izlaza iz grada, nema lokala s kompletnijom ponudom domaćih zanatskih piva. Ta je pogređka ispravljena s dodatkom tradicijskih belgijskih i njemačkih piva
Pogledaj originalni članak

Sasvim sigurno, istočni dio grada, pogotovo onaj oko stadiona, trebao je specijalizirani bar ili barem dućan za craft piva. Jer, nema nikakve sumnje kako u tom dijelu grada ima publike koja je do sada upoznala ili zna od ranije craft ili belgijska piva ali ih nije imala gdje popiti ili kupiti. Da, imate lokala s domaćim craft pivima poput Bira, kultiviranih pivnica kao što je Dvorište, no nema mjesta gdje ćete pivo, pogotovo neko novo iz domaćih pivovara kupiti i odnijeti kući. No, taj je problem moguće riješen otvaranjem Craft & Drafta na Sveticama. Ovaj je lokal koji je pokrenuo Bojan Grabovac smješten gdje je nekada bio tradicionalna lokalna birtija s nogu, no čini se da je ugostiteljstvo kakvo smo opisali nedostajalo ovom dijelu grada u kojem je par fakulteta, nekoliko srednjih škola, pa i stadion Dinama!

- S pivima se družim praktično cijeli svoj radni vijek, od Njemačke gdje sam radio, a i pri povratku sam primijetio kako pivska kultura u Hrvatskoj raste. I odlučio sam nakon rada u nekoliko tvrtki koje se bave pivarstvom u nas otvoriti svoj lokal koji će nuditi kvalitetnija piva, kazao nam je Bojan.

U prostoru na Sveticama pronaći ćete praktično sve ako ste istinski ljubitelj piva. Ondje je točionik s četiri pipe gdje ćete pronaći ponajprije piva Zmajske pivovare a onda i Pulfer te Lepe dečke. Naglasak je na onim pivima koja će se sigurno svidjeti većini potrošača okolnih kvartova koji do sada, osim hrvatske industrije, nisu imali za popiti nešto drugo.

- Plan je držati sve što na tržištu ima, što se tiče craft piva. Nastojim da nitko od kupaca koji dolaze u moj lokal ne bude razočaran, odnosno da se vrati kući barem s nekim od piva u rukama, kazao nam je Bojan Grabovac.

Čini se, prema prvom našem popodnevu u novom craft lokalu, kako je ta procjena u redu, jer nije nedostajalo ljudi koji su se na Sveticama našli. Sada u lokalu ima i Zmajske, i Lepih dečki, Gardena, Pulfera, uskoro stiže i Pivovara Medvedgrad, kao i druge domaće craft pivovare koje su godinama stekle renome kod domaćih pivopija.

- Sasvim sigurno ćemo imati 'specijale' koje ćemo moći točiti na našim točionicima, želio bih da ovo mjesto zaista privuče one koje pivo zanima i koje će prepoznati da u ovom dijelu grada imaju mjesto gdje će moći probati ono najnovije i najbolje što se trenutno u našem pivarstvu nudi, rekao nam je Grabovac koji, realno, procjenuje kako će biti i onih koji će svoja očekivanja polagati u konstantno kvalitretna i poznata njemačka piva.

- Jasno je da imam Augustiner ili Schneider i Weihenstephaner, jer mislim da svakako ima puno onih koji su se upoznali s ovim pivima na ovaj ili onaj način te je prirodno da ih očekuju na ovakvom mjestu. I mi ćemo ih imati, kazao nam je Bojan Grabovac. Interesantno, lokal će biti isključivo za uživatelje dobre kapljice, kave neće biti, nema ni sjedenja, za sada su lijepo urešene bačve jedini inventar, ali dovoljne za koju kapljicu, možda i viška.

- Imat ćemo i poneko dobro vino ili whisky, možda pokoja rakija, ali sasvim sigurno će ostati naglasak na pivima. Nema nikakve sumnje da je to ovdje najpopularnije piće, kao i to da ima jako puno onih koji su shvatili što je kvalitetno pivo, a mi se nadamo da će se tome pridružiti i zaključak gdje takvo pivo naći. Ovdje, u Craft & Draft, kazao nam je Bojan Grabovac.

Ovdje treba dodati da će se u novom lokalu na Sveticama pronaći i poznatija belgijska piva, trapistička ili voćna, tako da je teško pronaći opravdanje da se za nedjeljni obiteljski ručak nije moglo pronaći nešto za svakoga za stolom. Sigurno ćete u ovom lokalu pronaći najpoznatije etikete, provjerili smo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Ginomo1878
Ginomo1878
21:29 09.10.2024.

Vrutak u Bulvanovoj ima sasvim korektan izbor piva za ponijeti kući.