Novi pokušaj

Luda vožnja ski-liftom po Jarunu, cijena će biti pet kuna

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Luda vožnja ski-liftom po Jarunu, cijena će biti pet kuna
30.07.2012.
u 08:49
Jarunski sportaši ni ove godine nisu suglasni da se postavlja ski-lift što smatraju komercijalizacijom javnog prostora
Pogledaj originalni članak

Iako je prošle godine ski-lift na velikom jarunskom jezeru brzo propao, naprava za adrenalinsku zabavu na vodi ovo će se ljeto postaviti na Malom jezeru. Takozvana vučnica na vodi trebala bi biti otvorena kroz desetak dana, a bit će manja od one lani.

Neće nikome smetati?

– Mislim da nećemo smetati kupačima. Dozvolu smo dobili na 90 dana, a ako bude interesa građana ski stazu na jezeru ćemo imati do 1.studenog - ispričao je Željko Andrijanić iz tvrtke koja je dovela ski lift na Jarun.

Cijena ulaznice bit će od pet do deset kuna ovisno o veličini kruga po jezeru, a ski lift moći će koristiti sve generacije jer je jedini uvjet plivačko znanje.

- Znam samo da su kapaciteti ovog ski-lifta puno manji od onog koji su trebali postaviti prošlo ljeto. Ne bi trebao nikome smetati, pa ni kupačima kojih najviše ima na Malom jezeru – objasnio je Veselko Suša iz Holdingove podružnice Upravljanje sportskim objektima.

“To je pogrešno”

– Jarun jednostavno nije mjesto za takve naprave. Lanjski im je pokušaj propao i na kraju se dogodilo da je Holding izgubio novac, a mi živce s njima. Ako na kupalištu idu praviti ski-lift, to je pogrešno. I tu će smetati kupačima koji to jezero koriste za rekreaciju i odmor. To je čista komercijalizacija javnog prostora – kazao je tajnik Veslačkog saveza Zagreb Srećko Šuk.

S njim se slaže i predsjednik Veslačkog kluba Jarun Julije Boruša.

– Tome jednostavno nije mjesto na Jarunu i ne trebaju ga tamo postaviti – kazao je Boruša.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TO
tomek
09:39 30.07.2012.

Nije to nikakav novi pokušaj "adrenalinskog športa" nego pranje novca skupine lopova. U kojem očito sudjeluje i holding. Po ovoj cijeni vožnje bi trebalo bar 200 godina da se vrati uloženo. Sve to skupa me nije previše briga, ali me briga činjenica da oduzimaju četvrtinu prosora za kupanje na malom jezeru. I još bezobrazno izjavljuju da to neće smetati kupačima!!! Ajde da ja uđem u četvrtinu kuće(odnosno posjeda) tog "investitora" pa da vidimo hoće li onda reći nema veze, ništa to ne smeta!