Oštro po gradonačelniku

Maras o ukidanju besplatnog parkiranja oko bolnica: Nek' se Tomašević radije uhvati uhljeba...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Maras o ukidanju besplatnog parkiranja oko bolnica: Nek' se Tomašević radije uhvati uhljeba...
10.08.2021.
u 15:10
Očekuje, rekao je, da se zagrebački SDP i Joško Klisović suprostave ovoj mjeri
Pogledaj originalni članak

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obznanio da će ukinuti Bandićevu odluku o ukidanju naplate parkiranja oko zdravstvenih ustanova, to je na službenoj Facebook stranici osudio Gordan Maras.

Očekuje, rekao je, da se zagrebački SDP i Joško Klisović suprostave ovoj mjeri.

- Bolesni ljudi i njihove obitelji ne bi trebale biti prve na udaru ušteda. Postoje tisuće Bandićevih uhljeba koji u Gradu i Holdingu i dalje mirno spavaju, ne rade ništa i primaju plaću. Neka se gradonačelnik prvo "primi" njih, a bolesne neka ostavi za kraj. Slažete li se? - napisao je Maras i izazvao niz komentara.

Podsjetimo, danas je Tomašević rekao da parkiranje oko zdravstvenih ustanova više neće biti besplatno, što je odlukom omogućio pokojni Milan Bandić još u listopadu prošle godine. Učinio je to, rekao je na današnjoj konferenciji za medije, na zahtjev Zagrebparkinga, a uzeo je u obzir i povoljnu epidemiološku situaciju te činjenicu da nema pritiska na zdravstvene ustanove.

– S obzirom na sve to, efekti mjere su upitni – kazao je Tomašević i dodao da će o točnom vremenu početka naplate građani biti obaviješteni. U proteklom je razdoblju zbog te odluke, rekao je, Grad propustio uprihoditi oko 14 milijuna kuna, od čega oko 5,5 milijuna otpada na javnu garažu Sveti Duh, čiji troškovi održavanja stoje oko 100.000 kuna mjesečno.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 55

VJ
vjekoslavkatalina
17:00 10.08.2021.

A da ne velim koliko je zadnjih mjeseci zagreb prljav..travnjaci se sisaju svaka dva tri mjeseca..kontejneri smeca krcati smecem i u i ispred..kao da smo se vratili u osamdesete a mozda su neki i zeljeli tako..nadahnjuje ih vonj smradi jer je to novostaro napredno..mirise na balkan

HA
harpot
15:45 10.08.2021.

Tražili ste - gledajte

Avatar Lugarin50
Lugarin50
15:52 10.08.2021.

Senf će završit kao Bere i uskoro Grba.