tradicionalni susret

Međunarodni susret studenata geodezije ovaj tjedan u Zagrebu

Foto: IGSM
Međunarodni susret studenata geodezije ovaj tjedan u Zagrebu
02.05.2010.
u 15:29
Ovaj susret održava se jednom godišnje od 1988. u organizaciji studenata zemlje domaćina
Pogledaj originalni članak

Prvi put u Hrvatskoj će se održati IGSM (International Geodetic Students Meeting) međunarodni susret koji okuplja studente preddiplomskih, diplomskih i stručnih studija na fakultetima geodezije diljem svijeta.

Ovaj susret održava se jednom godišnje još od 1988. godine u organizaciji studenata zemlje domaćina, a ove godine se održava u Hrvatskoj i to na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koji će na svom fakultetu od 02. do 08. svibnja 2010. godine ugostiti oko 160 redovitih studenta iz 19 zemalja - Albanije, Australije, Austrije, Bugarske, Kanade, Češke, Finske, Francuske, Njemačke, Nizozemske, Poljske, Srbije, Slovenije, Španjolske, Švicarske, Turske i Velike Britanije.

Cilj IGSM-a je razmjena iskustava i znanja studenata geodezije, te promicanje geodetske struke. Susret je zamišljen kao međunarodna proljetna škola na kojoj će ukupno biti preko 30 sati predavanja isključivo na engleskom jeziku, i sadržavati će stručna predavanja sudionika i naših profesora, prezentacije sponzora, te predstavljanje postera sudionika.

Održat će se nekoliko stručnih radionica sa profesorima s našeg fakulteta, dijelom na terenu, a dijelom u računaonama. Svaki sudionik koji uspješno završi sve radionice i odsluša sva predavanja dobit će 1 ECTS bod.

U neformalnom dijelu programa, sudionicima će se pokazati sve ljepote Nacionalnog parka Plitvice, Lonjskog polja i grada Novske, kao i noćni život zagrebačkih klubova. A ako nekome i to nije dovoljno zabave, također će biti organiziran trodnevni izlet u Zadar nakon susreta u Zagrebu koji uključuje posjet Nacionalnom parku Kornati.

Više o projektu, programu događanja i organizatorima možete pronaći na http://igsm2010.geof.hr/.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.