plac patrola

Menadžerica još uvijek vjeruje da je domaće 's placa' najbolje za ručak

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Menadžerica još uvijek vjeruje da je domaće 's placa' najbolje za ručak
24.01.2013.
u 17:00
Uvijek svježe. Cijena namirnica za prženi grah (za četiri osobe) iznosi 70 kuna
Pogledaj originalni članak

Božica Antonić na trešnjevačkom placu kupila je sve što joj je potrebno da svoje najmilije počasti nesvakidašnjim jelom.

Sastojci:

500 g bijelog graha – 15 kn

500 g suhih rebara – 30 kn

200 g svježih rajčica – 6 kn

200 g luka – 2 kn

300 g svježe paprike – 10 kn

3 češnja češnjaka – 2 kn

1 ljuta papričica – 5 kn

3 žlice ulja 

1 žličica crvene paprike u prahu 

1 žličica Vegete

2 žlice nasjeckanog peršina

Cijena namirnica za prženi grah (za četiri osobe) – 70 kn

Postupak:

Bijeli grah namočite dan prije, a zatim skuhajte i ocijedite. Suha rebra ili pancetu narežite na manje komade i skuhajte, a tekućinu u kojoj su se kuhala sačuvajte. Na ulju popecite nasjeckani luk, podlijte juhom u kojoj se kuhalo suho meso i pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Nakon toga dodajte narezanu svježu papriku, nasjeckani češnjak te ljutu papričicu i rajčice. Povrće pirjajte oko 10 minuta. Nakon toga umiješajte crvenu papriku u prahu, vegetu i brašno, a sve zalijte s oko 300 ml juhe u kojoj se kuhalo suho meso i prokuhajte. Kuhani grah stavite u odgovarajuću tepsiju, dodajte pirjano povrće, kuhana rebra i lagano izmiješajte. Po potrebi dodajte preostalu juhu od suhog mesa ili toplu vodu.

Pospite žlicom nasjeckanog peršina i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 25 minuta.

>>Profesorica od povrća s tržnice i uz dodatak prosa priprema ručak

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.