plac patrola

Meso uz blitvu na lešo - dobar obrok za zadnje hladne dane

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Meso uz blitvu na lešo - dobar obrok za zadnje hladne dane
04.04.2013.
u 17:00
Umirovljenik Branko Begović za svoju suprugu i sebe svakog dana kupuje svježe namirnice na tržnici u Utrinama
Pogledaj originalni članak

Umirovljenik Branko Begović kupio je na tržnici u Utrinama blitvu, a u obližnjem dućanu na istoj tržnici kupio je pileći batak i karabatak.

– Supruga će to pripremiti, ispeći piletinu te napraviti blitvu. Još uvijek jedemo zimsku hranu. Na placu kupujem svaki dan, ovaj u Utrinama je dosta skup, jeftiniji je ipak onaj na Trešnjevci, no ovdje namirnice nabavljam zbog blizine i pristupačnosti - kaže Branko Begović.

Ovaj 76-godišnji umirovljenik također smatra i da je hrana kupljena na placu, a koja je od domaćih proizvođača, puno zdravija od one u trgovačkim centrima.

Sastojci (za dvije osobe)

500 grama blitve – 6 kn

200 grama krumpira - 2 kn

sol

maslinovo ulje

pileći batak i zabatak - 18 kn

Cijena namirnica (za dvije osobe) – 26 kuna

Postupak:

Blitvu i krumpire očistiti i oprati. Krumpire nasjeckati na kockice te ubaciti u kipuću, netom prije zasoljenu vodu.

Kada krumpiri omekšaju, na nekoliko minuta u vodu ubaciti blitvu, očišćenu od korijena. Kada se skuha, blitvu začiniti solju i maslinovim uljem. Pileći batak i zabatak začiniti solju i vegetom. U zagrijanu tavu s uljem na laganoj vatri pržiti dok meso ne dobije savršenu, rumenu boju.

>>Varivo od graha i repe s kobasicom za sve generacije

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.