Vijeće

Ministar Davorin Mlakar prekinuo dvostruku vlast

Foto: V.G.
Ministar Davorin Mlakar prekinuo dvostruku vlast
05.08.2010.
u 12:02
Beusov zahtjev za raspuštanje vijeća ministar je ocijenio neutemeljenim i poručio da je sjednica koju je održala većina – zakonski utemeljena
Pogledaj originalni članak

Ministar uprave Davorin Mlakar odlučio je o sudbini Velikogoričkog vijeća poručivši da sjednica koju je nakon kaosa u utorak 27. srpnja održala većina (HDZ -HSS-HSP-HSU-DC), održana je u skladu sa zakonom.

Točka na “i”

Time je ministar uprave stavio točku na “i”, i tako prekinuo dvostruku vladavinu, po kojoj su se i Goran Beus Richenbergh i Vesna Škare Ožbolt smatrali predsjednicima vijeća. Tom odlukom ujedno u Velikoj Gorici velika koalicija predvođena HDZ-om preuzela je potpunu vlast, a Vesna Škare Ožbolt ponovno je zasjela u stolac predsjednice vijeća, ovoga puta u suprotnoj koaliciji. Podsjetimo, Goran Beus Richenbergh prekinuo je sjednicu koja je bila zakazana u posljednji trenutak, sumnjajući da troje vijećnika Ante Šimunović, Vesna Škare Ožbolt i Tonino Picula nemaju prebivalište u Velikoj Gorici.

– Takvo postupanje predsjednika Vijeća ukazuje na namjeru izazivanja uvjeta koji bi mogli dovesti do raspuštanja predstavničkog tijela – piše u svom priopćenju dugom sedam stranica ministar Mlakar. Razriješeni predsjednik Gradskog vijeća, kako Beusa u svojoj odluci naziva ministar Mlakar nije skrivao svoju namjeru izazivanja novih izbora. Kako neslužbeno doznajemo Goran Beus Richenbergh svojim je bliskim suradnicima govorio: – Neću dopustiti da sve olako prođe jer se nitko sam nije ugurao u vijeće nego su vijećnike izabrali Velikogoričani. A oni nisu glasovali za HDZ. Ipak Beusov zahtjev za raspuštanjem vijeća Davorin Mlakar ocijenio je neutemeljenim. Da će cijela priča ovako završiti očekivala je novoizabrana predsjednica goričkog vijeća Vesna Škare Ožbolt.

Predlagat ćemo projekte

– Od sada ću sjednice vijeća sazivati češće, a i samo vijeće će predložiti puno projekata. Isto tako, očekujem da će i Goran Beus Richenbergh biti legalist i nastaviti raditi u vijeću – zaključila je V. Škare Ožbolt.

– Radi se o očitoj politički diktiranoj odluci iza koje stoje ministar Šuker i HDZ, a s ciljem da se na brzinu ozakone politička korupcija i pravno nasilje. Ključne činjenice koje nastavak sjednice GV-a pod palicom Škare Ožbolt čine izravno nezakonitim uopće se ne spominju niti uvažavaju. Mlakar je ovim zapravo demonstrirao da je on samo ministar stranke, ali ne i struke. Slučaj će imati nastavak na Upravnom sudu – poručio je Beus.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

GI
GIUSEPPE6464
13:26 05.08.2010.

OVAKO JE TO BILO NAKON IZBORA 2009. GODINE 1. HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA - HDZ HRVATSKA SELJAČKA STRANKA - HSS HRVATSKA STRANKA PRAVA - HSP HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA - HSU 10.844 glasova Nositelj liste: IVAN ŠUKER 2. SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE - SDP DEMOKRATSKI CENTAR - DC HRVATSKA SOCIJALNO LIBERALNA STRANKA - HSLS 9.701 glasova Nositelj liste: TONINO PICULA I sad reći da narod Gorice nije htio HDZ na vlati je laž, razlika u korist HDZ je 1100 glasova

GI
GIUSEPPE6464
13:29 05.08.2010.

A OKO JE NAROD GORICE GLASOVAO ZA GRADONAČELNIKA 1. DRAŽEN BARIŠIĆ Zamjenik kandidata STJEPAN KOS Zamjenik kandidata ERVIN KOLAREC HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA - HDZ HRVATSKA SELJAČKA STRANKA - HSS HRVATSKA STRANKA PRAVA - HSP HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA - HSU 13.304 glasova 55,01% 2. TONINO PICULA Zamjenik kandidata VESNA FABIJANČIĆ-KRIŽANIĆ Zamjenik kandidata ZVONKO KUNIĆ SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE - SDP DEMOKRATSKI CENTAR - DC HRVATSKA SOCIJALNO LIBERALNA STRANKA - HSLS 10.579 JOŠ VEĆA RAZLIKA U KORIST HDZ-a OKO 3000 GLASOVA

BZ
Branko Zajec
13:03 05.08.2010.

Opet po starom dobrom običaju, državna vlast donosi odluku protiv volje građana. Na izborima građani su glasali protiv HDZ-a, ali političkom trgovinom politički konvertit Vesna Škare Ožbolt promijenila je njihovu volju. Interesantno je, da ta osoba nezakonito radi u vijeću, jer ne ispunjava osnovni uvijet, naprosto ona ne živi u Velikoj Gorici. To kod donošenja odluke ministra Mlakara, nije bilo važno !!!