Vespe u Samoboru

Motocikl složen od viška avionskih dijelova danas je mnogima – zakon

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Vespa Klub Hrvatska (1)
Foto: 'Daniel Kasap/PIXSELL'
'02.07.2011. trg kralja Tomislava , Samobor - Okupljanje ljubitelja Vespe Zagreb ,te njihovih prijatelja iz Srbije i Njemacke. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Vespa Klub Hrvatska (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Vespa Klub Hrvatska (1)
04.07.2011.
u 08:00
Najavljeno je i kako je Hrvatska kandidirana za svjetski susret ljubitelja vespe 2015. godine
Pogledaj originalni članak

Iako su prve vespe krajem 2. svjetskog rata napravljene od viška avionskih dijelova po principu "šteta baciti", one su dan danas mnogim motociklistima – zakon.

To je, uostalom, pokazalo i okupljanje ljubitelja vespi u Samoboru proteklog vikenda u organizaciji Vespa kluba Zagreb, gdje nije nedostajalo "vespaša" ni iz Zagreba, ali ni iz Njemačke, Slovenije, Srbije...

– Ljubav prema vespi je velika, mnogi ih stariji imaju i ne žele ih se odreći – počeo je Beograđanin Srđan Stanković, jedan od onih koji više ljube dobru staru vespu nego li nove modele.

Najstarija vespa na susretu bila je iz 1967. godine, u vlasništvu Rafaela Čuljaka, predsjednika splitskog Vespa kluba.

– Ni jedan motor nema rezervni kotač osim vespe, a i lako se zamjenjuje – utvrdio je Čuljak i najavio kako je Hrvatska kandidirana za svjetski susret ljubitelja vespe 2015. godine.

– Imamo veliku šansu, a gradovi s kojima smo kontaktirali, koji bi bili domaćini, oduševljeni su. Naime, očekuje se dolazak oko 10.000 vespi – rekao je Rafael Čuljak.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.