dodatna zarada

Mramorne ploče sa Zagrepčanke na prodaju, tko ponudi više njegove su

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Zagrepčanka
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
Zagrepčanka
12.02.2014.
u 17:00
Prihod ide na račun pričuve svih suvlasnika zgrade. Za obnove zapadnog pročelja 2003. od ploča zaradili 40.000 kuna. Bit će postavljene granitne ploče
Pogledaj originalni članak

Mramorne ploče kojima je obloženo pročelje Zagrepčanke, nebodera na križanju Savske ceste i Vukovarske, bit će prodane.

Ponude fizičkih ili pravnih osoba primat će se osam dana, prodaja će biti obavljena po načelu “viđeno-kupljeno”, a prednost će, naravno, imati ponuđač koji da najpovoljniju cijenu.

Mogu i za popločenje

Riječ je, naime, o 1500 četvornih metara ploča koje građevinski nisu najbolje rješenje za zgradu Zagrepčanke.

Foto: Nina Đurđević/PIXSELL

Foto: Nina Đurđević/Pixsell

– Postojeće ploče zamijenit će granitne “bianco crystal” u suglasnosti s projektantom objekta. Mramorne ploče koje će na javno nadmetanje mogu se još upotrijebiti, eventualno za popločavanje terasa ili pločnika i staza pa je zato povjerenstvo zgrade donijelo odluku o njihovoj prodaji na natječaju uz slobodno nuđenje cijene – objasnila je Željka Strelar, direktorica trgovačkog društva Zagrepčanka – poslovni objekti.

Ili prodaja ili odlagalište

Ploče su prodane i 2003. godine, za rekonstrukcije zapadnog pročelja, kada je za njih dobiveno ukupno 40 tisuća kuna.

– Taj je iznos bio dodatni prihod za zgradu, a to je i sada namjera. Novac će se uplatiti na račun pričuve svih suvlasnika objekta i utrošit se za potrebe zgrade – rekla je Strelar. Iako Zagrepčanka spada u kategoriju “najpoželjnijih poslovnih zgrada” u gradu, kojoj je trenutačna popunjenost 90 posto, s obzirom na svoju starost, zahtijeva dodatna ulaganja.

– Postojeće mramorne ploče nisu najbolje rješenje za oblaganje pročelja. No, ako ih ne prodamo, morali bismo ih deponirati na odlagalište otpada, što je u ovom trenutku problem s obzirom na zabranu odvoza na Jakuševac – poručila je Strelar.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

NI
niks100
19:36 12.02.2014.

Vise bi zaradili da ih prodaju pojedinacno kao suvenir.

VI
Vito
07:30 13.02.2014.

– Postojeće mramorne ploče nisu najbolje rješenje za oblaganje pročelja. ________________________ Točno, nisu za oblaganje i točka _________________ Zašto? _______________ Zato što su već u samom kamenolomu "krivo" obrađene ______________ Zbog krivog obrađivanja je i došlo do njihovog svijanja i otpadanja ____________ Kupite li ih i postavite na vlažan teren svijat će se i one koje se još nisu svijale _________________ Pitajtena RGN-u - Rudarsko geološko naftnom fakultetu ___________ Požurite, da i njih ne "stisnu pa da vam počnu prodavati "maglu" _________ Na fakultetu sam to i saznao kad su počele padati

LI
liliZG
10:20 13.02.2014.

to se zove reciklaža...