KOLINJE

Na Cvjetnome trgu održana 'Veganska svinjokolja'

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
16.11.2019.
u 17:51
Veganska „svinjokolja“ sigurnija je za zdravlje, kažu iz udruge, a ni jednog obožavatelja mesa do sada nisu razočarali svojim inovativnim proizvodima te su svi zainteresirani na štandu mogli dobiti recept za njihove delicije.
Pogledaj originalni članak

Veganska varijanta kobasica, pogačica s čvarcima i salenjake čini se nemogućim proizvesti, ali upravo suprotno su jutros na Cvjetnom trgu dokazali iz udruge Prijatelja životinja demonstrirajući upravo kako napraviti kobasice bez krvi. Njihovi proizvodi bili građanima na
raspolaganju za degustaciju, a recept za njih osmislila je volonterka Anita Petrović.

Od pripreme smjese i punjenja u stroju za kobasice od pšenice, soje, zobi, masnoće i začina do kuhanja i pečenja mogli su Zagrepčani i Zagrepčanke vidjeti iz prve ruke, dok su se u pozadini vrtjele fotografije životinja koje nisu izgubile život prilikom proizvodnje veganskih delicija.

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje

-Vegansko kolinje ne radi se na blatnim seoskim dvorištima, ne čuju se užasnuti krici svinja iz čijih prerezanih vratova šiklja krv, ne osjeća se smrad njihove agonije i smrti. Ne trebamo se bojati svinjske kuge, salmonele, trihineloze, kao ni kolesterola, zagađenja okoliša i gladi u svijetu. Ostaju nam samo zdrave kobasice i druga jela na koja smo naviknuti, napravljeni u veselju i mirne savjesti prema životinjama, okolišu i drugim ljudima- kazali su iz Prijatelja životinja.

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
Vegansko kolinje

Veganska „svinjokolja“ sigurnija je za zdravlje, kažu iz udruge, a ni jednog obožavatelja mesa do sada nisu razočarali svojim inovativnim proizvodima te su svi zainteresirani na štandu mogli dobiti recept za njihove delicije.

-Živimo u 21. stoljeću i možemo uživati u kobasicama bez stradavanja životinja. Veganske kobasice svih vrsta, manje ili više ljute, pečene, dimljene, kuhane, za sendvič ili za hot dog, možemo kupiti u gotovo svakoj većoj trgovini, a možemo ih napraviti i sami- zaključili su Prijatelji životinja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

LE
lešnjak
22:03 16.11.2019.

veganska svinjokolja?! kakav je ovo naslov? veganstvo je zapravo upravo za to da se ne kolju svinje i da se jede bilje. very simple let's keep it that way

ZB
Zbrega
22:52 17.11.2019.

Vegani bi ako tak gorljivo “vole”životinje morali hodat bosi a skoro i goli