dan biljnih burgera

Na glavnom zagrebačkom trgu sutra se dijele svježe pečeni biljni burgeri

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Prijatelji životinja na Trgu pripremali veganski burger
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Prijatelji životinja na Trgu pripremali veganski burger
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Prijatelji životinja na Trgu pripremali veganski burger
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Prijatelji životinja na Trgu pripremali veganski burger
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Prijatelji životinja na Trgu pripremali veganski burger
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Prijatelji životinja na Trgu pripremali veganski burger
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Prijatelji životinja na Trgu pripremali veganski burger
03.06.2022.
u 15:18
Proizvedeni od kvalitetnih biljnih proteina
Pogledaj originalni članak

Sutra na Trgu bana Jelačića besplatno možete probati biljne burgere koje će, od 11 sati dijeliti Prijatelji životinja povodom Dana biljnih burgera. Burgere će pripremati na licu mjesta te ih posluživat u ukusnom pecivu sa svježim dodatcima i umacima.

Ukusne nagrade možete osvojiti i na štandu Prijatelja životinja na jednodnevnom VegeSajmu ako se do 11. lipnja u bilo kojem dućanu ili restoranu počastite veganskim burgerima. Na sajmu će čak 20 izlagača i šest restorana promovirati veganske burgere i delikatese koje će nuditit i za degustaciju. 

Statistika kaže da se za nastanak biljnog burgera troši 99% manje vode, zauzima se 93% manje zemljane površine, emitira se 90% manje štetnih plinova i troši čak 46% manje energije za proizvodnju u odnosu na burger od kravljeg mesa.

Biljni burgeri mogu zavarati čak i najosjetljivija nepca zbog vrlo sličnog okusa i teksture pravog mesa, proizvedeni su od kvalitetnih biljnih proteina, najčešće graška. Danas ih smrznute možete kupiti u bilo kojoj većoj trgovini dok ih u gotovoj varijanti poslužuju u sve više restorana i lanaca brze hrane. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.